Facebook izdvaja desetine miliona za bezbjednost Zakerberga

Tehnološki gigant Facebook gotovo je udvostručio svotu koju izdvaja na osiguranje svog osnivača i izvršnog direktora Marka Zakerberga.

Facebook je tokom prošle godine potrošio čak 22 miliona dolara za dodatne troškove Zakerbergove zaštite.

Zakerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija zvaničnu platu od svega jednog dolara godišnje, a tokom prošle godine nije primao bonuse i nagrade za dionice.

Troškovi za bezbjednost Zakerberga i njegove porodice su iznosili 22,6 miliona dolara na godišnjem nivou, što je 9,1 miliona dolara više nego za prethodnu godinu.

Na troškove privatnog aviona potrošeno je 2,6 miliona dolara, a iz kompanije je rečeno da je i to dio njegovog “programa osiguranja”.

“Zakerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je rezultat velike baze naših korisnika, i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji”, navela je kompanija u saopštenju.

Tehnološki gigant se posljednjih godina često nalazi na udaru kritika zbog brojnih propusta.

Detaljne informacije o više od 540 miliona korisnika Facebooka mjesecima su bile javno vidljive, pokazala je istraga kompanije zadužene za bezbjednost na internetu.

Ovo je, kako podsjeća “BBC”, posljednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje povjerljivih i ličnih podataka kompanije Facebook.

Krajem marta, Facebook je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 miliona korisnika.

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *