Rast prometa obilježio sedmicu na Montenegroberzi

Dodajte komentar

Rast prometa obilježio je na Montenegroberzi ovu sedmicu. Indeksi su porasli po 0,8 odsto, pa je pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MHCE10, u petak iznosio 838,81 poen, a MOHEX 10.723,75 bodovaPromet, realizovan kroz 64 transakcije, porastao je 38 odsto i iznosio je 79,33 hiljade eura. Najveći udio u prometu imale su akcije Crnogorskog telekoma, koje su ostale na prošlosedmičnom nivou od 1,66 eura.

Rasle su dionice Solane Bajo Sekulić 11,1 odsto na dva eura, Jugopetrola 2,6 odsto na 12,83 eura, kao i Crnogorskog elektroprenosnog sistema 4,5 odsto na 69 centi. Trgovano je i akcijama Elektroprivrede, koje nijesu mijenjale vrijednosti i u petak su koštale 3,8 eura. Trgovano je i dionicama Instituta Simo Milošević, Budvanske rivijere i Marine Bar, koje koštaju 33,01 eura, odnosno sedam eura i 1,8 eura. Trgovano je i akcijama Port of Adrije, Plantaža i Luke Bar, koje su u petak vrijedile 10,87 centi, odnosno 11,15 centi i 17,6 centi. Na berzi je ove sedmice trgovano i dionicama Društva za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG i kotorskog Napretka, čija je cijena 12 centi, odnosno 4,1 cent.

Trgovano i dionicama fonda Trend

Promet akcijama fondova na Montenegroberzi ove sedmice je iznosio 703,6 eura, a trgovano je jedino dionicama Trenda, koje koštaju 5,31 cent. Sedmicu je obilježila u četvrtak objavljena informacija da je SDT pokrenuo izviđaj kako bi se utvrdilo na koji je način potrošen novac od kredita koji je Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja dodijeljen iz Abu Dabi fonda. SDT je pokrenuo izviđajne radnje nakon podataka objavljenih u emisiji Mehanizam Radio-televizije Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *