Koliki će biti troškovi održavanja autoputa?

Crna Gora će, s obzirom na kvalitet gradnje autoputa Bar-Boljare, imati najmanju moguću cijenu njegovog održavanje po evropskim standardima, saopštio je izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević.

„Kada je u pitanju održavanje autoputa, tačno se znaju evropski standardi, odnosno koliko to košta po kilometru. S obzirom na ovako kvalitetnu gradnju, mi ćemo imati najmanju moguću“, kazao je Mujević.

On je nakon okruglog stola, koji je o autoputu Bar – Boljare organizovala Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), rekao da je u pitanju projekat koji se realizuje na nadmorskoj visini od 50 do 1,1 hiljadu metara.

„Dosta snijega ćemo imati da čistimo, zahtjevnih tunela, tu je i održavanje tehnike i bezbjednost saobraćaja“, naveo je Mujević.

On je dodao da je putarina poseban segment, o kojem će odlučivati Vlada.

„Prema mojim saznanjima, kompletna putarina ide na otplatu kredita i takav je ugovor napravljen sa Exim bankom, dok će održavanje kompletnog autoputa ići najvjerovatnije na teret Monteputa“, saopštio je Mujević.

On smatra da crnogorska javnost ne poznaje dovoljno problematiku izgradnje autoputa, da se koriste podaci koji nijesu tačni, kao i da se ne poznaje kompletna procedura o načinu obavljanja nadzora, kontroli količine i izvedenim radovima.

„Dobro je što smo počeli dijalog i volio bih da ubuduće na ovakvim skupovima bude prisutno manje politike“, poručio je Mujević.

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

One comment

  1. „Kada je u pitanju održavanje autoputa, tačno se znaju evropski standardi, odnosno koliko to košta po kilometru. S obzirom na ovako kvalitetnu gradnju, mi ćemo imati najmanju moguću“ Sve jasno! Sve se tacno zna, baratamo konkretnim podacima, nema prostora za nagadjanja… Jos kad bi samo rekao barem pribliznu cifru, makar i otprilike…

Leave a Reply

Your email address will not be published.