Sekulić pozvala investitore iz Njemačke da ulažu u Crnu Goru

Crna Gora i Njemačka imaju dobru saradnju, ocijenila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić i pozvala njemačke investitore da ulažu.

Ona je, na sastanku predstavnika crnogorskih ministarstava ekonomije i finansija i članova delegacije Odbora Asocijacije njemačke privrede za istočnu Evropu, kazala da je to dobra prilika da se predstave potencijali Crne Gore kako bi bila privlačna za investicije.

„Crna Gora je u prošloj godini ostvarila ekonomski rast od 4,9 odsto i ponosni smo na postignuti rezultat“, rekla je Sekulić.

Ministar finansija Darko Radunović upoznao je privrednike iz Njemačke sa trenutnom makroekonomskom situacijom u Crnoj Gori i ostvarenim rezultatima u prethodnom periodu.

„On je pohvalio saradnju sa njemačkom razvojnom bankom KfW i naglasio da je saradnja plodonosna kada su u pitanju investicije u infrastrukturu, vodosnabdijevanje i sistem prerade otpadnih voda“, navodi se u zajedničkom saopštenju ministarstava ekonomije i finasija.

Radunović je dodao da se nada većem prisustvu njemačkih investitora u Crnoj Gori i upoznao sagovornike sa mogućnostima koje je Vlada stvorila za investicije i njihovom pozitivnom uticaju na razvoj.

Njemački privrednici, koji će i narednih dana imati sastanke sa predstavnicima Vlade i lokalnih samouprava, saopštili su da su zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru.

Današnjem sastanku prisustvovao je njemački ambasador u Crnoj Gori, Robert Veber.

Check Also

Ryanair se žalio Sudu EU zbog državne pomoći za Croatia Airlines

Lowcost avio kompanija Ryanair podnio je žalbu Opštem sudu Evropske unije protiv odluke Evropske komisije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *