Goldman Saks najavio blaža pravila odijevanja za zaposlene

Dodajte komentar

Goldman Saks je najavio blaža pravila odijevanja za zaposlene, u sklopu nastojanja tog investicionog giganta na Vol Stritu da radno okruženje učini ležernijim.

Investiciona banka je u internom saopštenju zaposlenima najavila fleksibilnija pravila odijevanja u svim sektorima, pozivajući ih ipak da budu razumni pri modnim odabirima, prenio je britanski BBC.

Goldman Saks je još 2017. godine ‘olabavio’ pravila odijevanja za zaposlene tehnološkog sektora u želji da time privuče najbolje mlade kadrove. Slične poteze preduzele su i druge banke, uključujući JP Morgan.

Američka banka je u internom saopštenju, naveliko citiranom u mnogim medijskim izvještajima, objavila da ih je na uvođenje „fleksibilnih pravila o odijevanju u čitavoj firmi“ podstakla „opšta promjena prirode radnih mjesta u smjeru ležernijeg okruženja“.

Cilj tog poteza je osavremeniti bankarska pravila odijevanja i ponašanja kako bi se prilagodila mlađim zaposlenima. Više od tri četvrtine Goldmanovih zaposlenih čine takozvani ‘milenijalci’ i generacija Z, odnosno rođeni nakon 1981. godine.

Interno saopštenje potpisali su visoki zvaničnici banke, uključujući izvršnog direktora Davida Solomona. Solomon – koji s vremena na vreme nastupa i kao DJ za elektronsku muziku – obilježava novu eru upravljanja u Goldmanu. Obećao je takođe veću transparentnost u poslovanju, a banka je počela da se okreće i poslovanju s građanima.

Najuticajnija investiciona banka u svijetu je česta je meta kritika zbog uloge koju je odigrala u globalnoj finansijskoj krizi i onoj dužničkoj u eurozoni, podseća BBC.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *