Izračunajte potrošnju struje zavisno od tarife

Građani Crne Gore moraće do 1. maja da se odluče za jedan od tri tarifna paketa Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), a na sajtu te kompanije od danas je dostupan kalkulator, po kojem je moguće izračunati potencijalnu mjesečnu potrošnju.

Struja će u Crnoj Gori od 1. maja biti skuplja, a cijene će zavisiti od paketa koje potrošači izaberu, saopšteno je iz EPCG.

Stoga je na sajtu te elektroenergetske kompanije dostupan kalkulator potrošnje, pomoću kojeg će građani moći da izračunaju potrošnju električne energije.

Kalkulator će, unosom potrebnih podataka, građanima izračunati mjesečni račun za sva tri tarifna modela (plavi, crveni i zeleni).

Na sajtu EPCG se navodi da je kalulator informativnog karaktera, te da iznos popusta, ukoliko je riječ o redovnim platišama, nije obračunat u kalkulaciji.

Iznos zajedničke potrošnje u kalkulatoru je fiktivan (0,69€), a na računu varira u zavisnosti od potrošnje na zajedničkom brojilu.

“Moguće je odstupanje u tačnosti rezultata na najmanjoj decimali, zbog nepostojanja odgovarajućeg zaokruživanja brojeva u javascript-u. Tarifni modeli utiču na obračunatu vrijednost aktivne energije, dok su ostale stavke u obračunu iste za svaki model. Crveni tarifni model odnosi se samo na domaćinstva sa dvotarifnim brojilima”, pojašnjeno je na sajtu.

Check Also

Korona kriza i avio-saobraćaj

Tužni dani za avio kompanije i najteži dani u 100 godina postojanja industrije avio-saobraćaja uzrokovala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *