Generalni direktor Telekoma Srbija zadovoljan poslovanjem M-tela Crna Gora

Dodajte komentar

Bazični preduslov za sve nove usluge je kvalitetna infrastruktura i na tome smo radili sve ove godine, kaže generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.

U Telekomu Srbija su zadovoljni rezultatima koje je posljednjih godina na crnogorskom tržištu ostvarila njihova kćerka kompanija M-tel, saopštio je Pobjedi generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk. On je ocijenio da regulatorni i zakonodavni okviri u oblasti telekomunikacija u Crnoj Gori omogućavaju da se može pametno investirati, što su, kako je kazao, Telekom Srbija i M-tel i uradili u prethodnom periodu.

LIDER

– U matičnoj kompaniji smo više nego zadovoljni rezultatima koje je izvršni direktor M-tela Crna Gora Vladimir Lučić sa svojim timom postigao u posljednje tri godine. M-tel Podgorica je iz stanja kompanije koja se gotovo bori za opstanak na tržištu postala, sad već možemo reći, lider na crnogorskom tržištu telekomunikacija – kazao je Ćulibrk Pobjedi. Podsjetio je da je M-tel u posljednje tri-četiri godine imao velika ulaganja u fiksni internet, fiksnu telefoniju i u televiziju, uporedo sa ulaganjima u mobilnu telefoniju.

– Time smo uspjeli da postignemo ono što je danas želja svih telekomunikacionih operatora u Evropi, a to je da uđu u druge segmente telekomunikacionog tržišta. M-tel je primjer kompanije, možda i jedine u Evropi, koja je kao treći operator došla do toga da praktično postaje lider na tržištu u svim segmentima telekomunikacionih usluga i to u kratkom periodu – istakao je Ćulibrk i naveo da je Telekom Srbija grupa dosta investirala u crnogorsko tržište, što je dalo zadovoljavajući rezultat.

ULAGANJE

– Nakon investicija ne moramo sa strepnjom da čekamo sjutra, nego smo potpuno samouvjereni zbog svih naših poslovnih poteza u prethodnom periodu. To se danas zaista valorizuje kroz poslovni rezultat, prihod i broj korisnika – naglasio je Ćulibrk.

Govoreći o poslovanju Telekom Srbija grupe, podsjetio je da su u Srbiji i u BiH imali mnogo akvizicionih aktivnosti, posebno kablovskih operatora, te da Telekom Srbija grupa postaje lider u državama na zapadnom Balkanu, a možda i šire. Najavio je da će „i ubuduće osluškivati ako se pojave nove dobre prilike u regionu i pokušati da ih iskoriste“.

– Za sada ne planiramo nove akvizicije u Crnoj Gori, jer smatramo da je M-tel na zavidnom nivou i sada nam je cilj da na sopstvenoj infrastrukturi i resursima gradimo tržišnu poziciju – izjavio je Ćulibrk i poručio da im je cilj da postanu lideri u sva četiri segmenta telekomunikacionog tržišta, u mobilnoj i fiksnoj telefoniji, internetu i televiziji. Naglasio je da je Telekom Srbija grupa okrenuta i ka novim ICT tehnologijama i uslugama.

– Digitalne tehnologije i usluge naročito za poslovnu zajednicu su takođe u našem fokusu. Planiramo da na različine načine i kroz različite programe investiramo u taj segment, kako bismo pomogli kompaniji i društvenoj zajednici u kreiranju nove digitalne ekonomije – kazao je Ćulibrk i naglasio da je širokopojasni fiksni i mobilni pristup ubuduće osnov za profit telekomunikacionih kompanija. – Bazični preduslov za sve nove usluge je kvalitetna infrastruktura i na tome smo radili sve ove godine. Mnogo optike u mreži je dobitna formula – zaključio je Ćulibrk.

Region i Crna Gora ne zaostaju za Evropom

Ćulibrk je ocijenio da je kvalitet telekomunikacionih usluga u Crnoj Gori na zadovoljavajućem nivou.

– Ne zaostaje Crna Gora za regionom, a sa druge strane, mislim da ni region ne zaostaje za Evropom. Da smo u svim segmentima na stepenu razvoja na kojem su telekomunikacije, mislim da bismo bili ravnopravni sa zemljama Evropske unije – kazao je Ćulibrk.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *