“Poovećanje cijena struje usloveljeno međunarodnim cijenama”

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Igor Noveljić saopštio je za TVCG da su nepopularnu odluku o povećanju cijene električne energije donijeli nakon brojnih analiza. Istakao je da je glavni razlog značajno povećanje cijena električne energije na međunarodnim berzama.

“U posljednje dvije godine te su cijene značajno povećane, nekih 65%. To je loše uticalo na ugrožavanje poslovanje EPCG. Kao što znate EPCG građanima struju prodaje po cijeni od 37, 38 eura po megavat satu. Na današnji dan ako bi trebalo da uvezemo struju, ona bi koštala oko 67 eura. Ta razlika čini opterećenje za naše poslovanje, i nakon brojnih analiza mi smo bili primorani da napravimo takvu korekciju”, istakao je Noveljić.

Najavljeno poskupljenje struje biće tema i naredne sjednice Socijalnog savjeta krajem mjeseca. Predstavnici više parlamentarnih stranaka, među kojima su i vladajuće DPS i SD, zatražili su danas konsultativna saslušanja ministarke ekonomije, predstavnika EPCG i Regulatorne agencije za energetiku pred Odborom za ekonomiju.

Check Also

Monteput: Za nepuni mjesec, auto-putem prošlo 293.000 vozila, ukupan prihod 1.131.086 eura

Od početka naplate putarine na auto-putu “Princeza Ksenija” pa sve do ponoći 15. avgusta, prošlo …

Leave a Reply

Your email address will not be published.