Izaberi najbolji poklon za Dan zaljubljenih

Februar se širom svijeta smatra mjesecom ljubavi i to naravno zbog Valentinova ili Dana zaljubljenih koji se tradicionalno slavi 14. februara. Iako se ovaj praznik kod nas počeo obilježavati tek u zadnjih desetak godina, njegova popularnost iz godine u godinu raste, pa se mnogi parovi već u januaru počnu pitati kako na originalan način iznenaditi voljenu osobu.

Bez obzira na to da li smo ‘svježe’ zaljubljeni ili smo u vezi ili braku dugi niz godina, ljubav trebamo slaviti svaki dan, te se često podsjećati trenutaka koji su nas spojili s voljenim osobama. Ipak, Dan zaljubljenih je idealna prilika da tu ljubav iskažemo nekom posebnom gestom kao što je romantični bijeg u neki dosad neistraženi grad, relaksirajući vikend na moru ili jednostavno romantičnu, intimnu večeru u dvoje u vlastitom domu.

Svoje idealno Valentinovo ovako možete organizovati u skladu s vremenom, obavezama i budžetom, a mi vam sa sigurnošću tvrdimo da će svaka od ovih ideja oboriti s nogu i one koji tvrde da im proslava Dana zaljubljenih nije tako bitna!

Putovanje na neku romantičnu destinaciju

Zahvaljujući jeftinim letovima i atraktivnim ponudama turističkih agencija, sada nam putovanje u Veneciju, Beč ili Budimpeštu ne iziskuje velike novčane troškove, a uspomene s jednog takvog romantičnog putovanja ostaju s nama za cijeli život!

Jedna od najpoznatijih destinacija za Dan zaljubljenih je svakako i Pariz koji vrijedi za najromantičniji grad na svijetu. U samom vrhu popularnosti se nalazi i Prag kojeg za Dan zaljubljenih posjećuje na hiljade zaljubljenih iz cijelog svijeta.

Pored razgledanja grada i posjeta muzejima, ne zaboravite da na ovom putovanju trebate slaviti zajedničku ljubav pa voljenu osobu iznenadite večerom u restoranu s nekom egzotičnom hranom koju oboje volite, iskoristite romantičnu vožnju brodom ili obilježite Dan zaljubljenih na neki drugi način koji će vam ostati u pamćenju.

Svaki par ima svoje male rituale i stvari u kojima oboje uživaju, pa to može biti i posjeta zoološkom vrtu, vinariji ili nekom romantičnom dvorcu. Budite kreativni!

Romantični vikend na moru

Ako ste u stisci s vremenom ili niste na vrijeme ‘uhvatili’ neki od povoljnih letova, praznik ljubavi uvijek možete provesti i na svima omiljenom Jadranu.

Sunce, morski zrak i mediteranska hrana prijaju i zimi, a ako uzmemo u obzir činjenicu da u ovo vrijeme nema turističkih gužvi, ovo putovanje se može pretvoriti u pravi mali odmor.

Prednost odlaska na more izvan sezone je što su čak i ponude vrhunskih hotela mnogo pristupačnije nego inače, pa sebi i voljenoj osobi tako možete priuštiti i neki luksuzniji spa & wellness vikend.

Ipak, ono što je najbitnije jeste da ‘ukrademo’ malo vremena za romantiku, bilo gdje da se nalazimo, pa je nekim parovima sasvim dovoljna i udobnost malog privatnog apartmana s pogledom na more. Opustite se i uživajte u ljubavi!

Romantična večera uz svijeće

Ukoliko niste planirali odmor u februaru ili nemate vremena za putovanje, Dan zaljubljenih uvijek možete provesti i svom toplom domu.

Romantična večera uz svijeće nikad ne izlazi iz mode, pa čak i kad se radi o onoj koju ste sami napravili. Iznenadite voljenu osobu s najdražim jelom, napravite playlistu s vašim omiljenim pjesmama i naravno, pripremite neki originalni poklončić uz ljubavnu poruku koja će do kraja ‘rastopiti’ njihovo srce.

To može biti uramljena zajednička fotografija ili lista stvari koju volite kod svog partnera, cvijeće i čokolade ali i vaučer za masažu ili paintball – Vi ipak najbolje znate svog partnera/icu i šta će ih najviše razveseliti ili učiniti sretnim!

Razgovarajte o vašoj ljubavi, počecima veze te planovima za budućnost, a priče o poslu i problemima ostavite za neki drugi dan. Ipak je Dan zaljubljenih!

I na kraju, ne zaboravite da su pokloni samo simbol ljubavi, dok je prava suština Dana zaljubljenih upravo vaša ljubav koju trebate njegovati i čuvati svakog dana u godini.

Zaljubljeni, srećni i sigurni uz UNIQA osiguranje!

Ukoliko se odlučite da praznik ljubavi provedete u nekoj romantičnoj destinaciji u inostranstvu, potrudite se da ništa ne poremeti uživanje. Obezbijedite putno zdravstveno osiguranje na vrijeme u samo par klikova (online) i uz 10% popusta.

Misli na ljubav i sreću! Misli UNIQA!

Check Also

Analiza poslovanja kompanija koje čine sastav indeksa MNSE10 na kraju III kvartala 2019. godine

Montenegroberza AD Podgorica je na osnovu devetomjesečnih finansijskih iskaza emitenata za 2019. godinu, odradila analizu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *