Za tri godine šest kompanija dobilo 1,36 miliona

Dodajte komentar

Vlada je u prethodne tri godine, po osnovu Uredbe o podsticanju direktnih investicija isplatila 1,36 miliona eura bespovratnih sredstava bjelopoljskim preduzećima Meso-promet i Pelengić trade, nikšićkim Securitas Montenegro i Comp-Comerc, podgoričkom Hemomontu i Fabrici stočne hrane iz Spuža, navodi se u izvještaju o realizaciji investicionih projekata po osnovu uredbe o podsticanju direktnih investicija, koji je Vlada usvojila u četvrtak.

-Ukupna vrijednost investicionih projekata koji se realizuju u skladu sa obavezama iz ugovora o korišćenju sredstava za podsticanje direktnih investicija iznosi 7,18 miliona eura, a njihovom realizacijom predviđeno je otvaranje 253 nova radna mjesta kaže se u izvještaju koji je Vladi dostavio Sekretarijat za razvojne projekte.

Navodi se da bespovratna sredstva koja Vlada za ovu namjenu treba da isplati korisnicima sredstava, ukoliko budu ispunjavali ugovorne obaveze, ukupno iznosi 1,48 miliona eura, pri čemu je do sada korisnicima sredstava isplaćeno 1,36 miliona eura, dok je za isplatu u ovoj godini preostao iznos od 120.000 eura.

Od tog iznosa najviše bespovratnih sredstava 560.000 eura isplaćeno je i dodijeljeno Meso-prometu za investicioni projekat Fabrika za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda bez dima. Ovom preduzeću dodijeljeno je po 8.000 eura za 70 novozaposlenih lica.Nikšićkoj kompaniji CompComerc za investicioni projekat “Adaptacija i rekonstrukcija hotela “Onogošt u Nikšiću dodijeljeno je i isplaćeno 7.000 eura za 50 novih radnika, odnosno ukupno 350.000 eura.

Podgoričkom Hemomontu je za investicioni projekat “Završetak projekta proizvodnje sterilnog nazalnog spreja u obimu od 17-40 miliona pakovanja godišnje, regala sa mobilnim nosačima, sistema za prečišćavanje otpadnih voda i optimizacija proizvodnog procesa u Podgorici dodijeljeno 7.000 eura za svako od 30 novozaposlenih lica, odnosno iznos od ukupno 210.000 eura, od čega im je do sad isplaćeno 140.000 eura.Nikšićkom Securitas Montenegro za investicioni projekat “Formiranje savremenog monitoring centra kao osnove za pružanje usluga fizičko tehničke zaštite, razvoj mobilnog obezbjeđenja u novoj poslovnoj jedinici u Podgorici dodijeljeno je 3.000 eura za svako od 50 novih radnih mjesta, odnosno iznos od ukupno 150.000 eura, od čega je do sada isplaćeno 100.000 eura. Bjelopoljskom preduzeću je dodijeljeno i isplaćeno 132.000 eura za investicioni projekat “Izgradnja i opremanje pilane na Zabljaku, odnosno po 4.000 eura za svako od 33 nova radna mjesta.

Fabrici stočne hrane u Spužu, za investicioni projekat “Proizvodnja stočne hrane – Rekonstrukcija i adaptacija postojećih objekata i opreme – dodijeljeno je i isplaćeno 80.000 eura, odnosno po 4.000 eura za svako od 20 novih radnih mjesta.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *