Jeftina ruska prodavnica u Njemačkoj rasprodata nakon pet dana

Dodajte komentar

Torgservis, prvi ruski lanac trgovina na zapadnoevropskom tržištu, zatvorio je svoj market Mere u Leipzigu nakon samo pet dana. Kako kažu, dućan je zatvoren na dva dana. Razlog? Sve su rasprodali.

Torgservis je prošle srijede otvorio svoju prvu trgovinu u istočnom dijelu Njemačke. Njihov glavni adut su niske cijene – niže i od onih u najvećim njemačkim diskontima poput Lidla, Aldija i Norme.

Recimo, pola kilograma mljevenog mesa spremnog za pečenje u Mereu košta svega 99 centi, dok litar mlijeka košta 50 centi.

“Poštovani kupci, zbog jako velike potražnje naša je podružnica zatvorena 4. i 5. februara. Reagovali smo jako brzo, ali morali smo zaključiti da i našim dobavljačima treba neko vrijeme da napune police. S najnižim cijenama za vas smo ponovo otvoreni 6. februara od 9 sati”, stoji u poruci koja je dočekala kupce na ulaznim vratima trgovine u Leipzigu.

Neki njemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standarde kvaliteta hrane koje propisuju strogi evropski zakoni. U Torgservisu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju standarde EU-a i da većinom dolaze, osim iz Njemačke, iz dvije susjedne države – Poljske i Češke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *