Tri parkomata u centru Podgorice od danas u funkciji

Dodajte komentar

Tri parkomata u centru grada na Trgu Balšića (kod restorana ,,Radovče), na raskrsnici Ulice slobode i Hercegovačke i na raskrsnici Njegoševe i Bokeške (kod Biblioteke ,,Radosav Ljumović) preduzeća Parking servis danas počinju da rade, piše Pobjeda.

Ove sedmice trebalo da proradi i aplikacija Digitalni kiosk, koja je već neko vrijeme u testnoj fazi.

Direktor Parking servisa Nusret Canović kazao je da je završen testni period parkomata, te da je sve spremno za početak njihovog rada.

Navodeći da je u pitanju oprema novije generacije, Canović je kazao da se parkomati mogu koristiti za
plaćanje usluga uličnog parkiranja u sve tri zone u centru grada.

“Parkomati primaju i kovanice i papirni novac. Omogućeno je korišćenje na više jezika, što je veoma bitno za ljude koji dolaze iz inostranstva, kojima je ovo inače najlakši način plaćanja parkinga u glavnom gradu”, kazao je Canović.

On je podsjetio da u gradu već postoje tri parkomata, i to u Ulici Vaka Đurovića, kod Kliničkog centra i Preko Morače.

“Planiramo u narednom periodu da nabavimo još parkomata, prvenstveno za dio Preko Morače”, najavio je direktor Parking servisa.

Plaćanje uličnog parkinga putem parkomata je samo jedna od pet mogućnosti koje ovo gradsko preduzeće nudi. Građani parkiranje mogu plaćati slanjem poruka, parking karticom koja se može kupiti na trafikama i na zatvorenim parkiralištima, zatim putem platne kartice, odnosno aplikacije Digitalni kiosk, kao i mjesečnom kartom.

Canović je najavio da bi ove sedmice trebalo da proradi i aplikacija Digitalni kiosk koja je već neko vrijeme u testnoj fazi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *