Donacija CKB-a OŠ Ristan Pavlović u Pljevljima

Crnogorska komercijalna banka uručila je vrijednu donaciju Osnovnoj školi „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja.

“Ova donacija je posebna jer predstavlja zajednički humani gest klijenata i banke. Naime, u sklopu društveno odgovornog poslovanja, u filijalama CKB-a koje su odrađene po OTP standardima su postavljene donatorske kutije sa posebnom namjenom u koje klijenti mogu da izdvoje određena sredstva  za podršku zajednici u kojoj filijala posluje. Konkretno u Pljevljima, novac koji su klijenti odvajali u donatorskoj kutiji za podršku zajednici usmjeren je za nabavku  IT opreme, a banka je izdvojila dodatnu  potrebnu sumu za realizaciju donacije. Donirana interaktivna tabla će u bitnoj mjeri uticati na povećanje kvaliteta nastavne aktivnosti iz oblasti informatičkog obrazovanja učenika škole”, kazali su iz banke.

Direktoru Osnovne škole „Ristan Pavlović“, Draganu Tošiću, donaciju je uručio direktor CKB poslovnice Pljevlja Dragiša Šljivančanin, koji je tokom susreta izrazio zadovoljstvo što banka i zajednica zajedno na ovakav način pomažu školi da poveća kvalitet nastave.

„Crnogorska komercijalna banka još jednom pokazuje posvećenost lokalnoj zajednici i kao društveno odgovorna institucija u kontinuitetu doprinosi društvenom i ekonomskom razvoju crnogorskog društva. Posebna vrijednost ove  donacije  je čvrsta spona zajednice, klijenata i  banke. Naš cilj je da kreiramo dugoročne vrijednosti, kako za naše klijente, tako i za društvo i ambijent u kome djelujemo. Veliko zadovoljstvo nam je što smo danas ovom donacijom omogućili  unapređenja kvaliteta nastave  u Osnovnoj školi „Ristan Pavlović“, istakao je Šljivančanin, naglašavajući da banka zajedno sa zajednicom na ovaj način vrši i promociju razvoja informacionog društva, povećavajući informatičku pismenost među učenicima.

Direktor Osnovne škole „Ristan Pavlović“, Dragan Tošić izrazio je zahvalnost banci i zajednici na lijepom i humanom gestu. „Zahvaljujem CKB-u na donaciji i nadam se da će primjer CKB-a slijediti i druge institucije u zemlji koje posluju na principima društvene odgovornosti. Ohrabrujem i druge finansijske institucije da izađu u susret potrebama škole, i da kao što to radi CKB prepoznaju značaj ulaganja u obrazovanje sadašnjih i budućih generacija.“

“Ovo je prva zajednička donacija zajednice i CKB-a gradu Pljevlja i OŠ  “Ristan Pavlović “, u cilju jačanja ideje da su kontinuitet brige o zajednici i društveno odgovorno poslovanje obaveza i imperativ svih članova društva”, navode iz banke.

Check Also

Konferencija: Nova tehnologija, samozapošljavanje i ekonomske inicijative sa prekograničnim dosegom

Konferencija pod nazivom „Nova tehnologija, samozapošljavanje i ekonomske inicijative sa prekograničnim dosegom” održaće se u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *