Od 10 sati počinje isplata depozita IBM banke

Dodajte komentar

Fond za zaštitu depozita (FZD) počeće danas u 10 sati isplatu garantovanih depozita deponentima Invest banke Montenegro (IBM).

Deponenti te finansijske institucije, koja je u stečaju od 4. januara, podizaće svoj novac preko Societe generale, Hipotekarne i NLB banke. Fond za zaštitu depozita obavezan je da isplati 22,58 miliona eura za 2.730 deponenata, od čega je 2.340 građana.

“Deponenti dolaze sa ličnim ispravama i na šalteru, nakon identifikacije, mogu svoj garantovani depozit podići u kešu, ostaviti u toj banci ili prenijeti u drugu banku. Kada je riječ o pravnim licima, oni će novac moći da prenesu jedino žiralno”, kazao je direktor Fonda za zaštitu depozita Predrag Marković.

On je u intervjuu televiziji Nova M kazao da su sa bankama, koje su preuzele odgovornost isplate, završili kompletno skeniranje situacije.

“Ovo je dosta stresna situacija, radi se prvi put u Crnoj Gori. Mislim da su banke pokazale ozbiljnost i poslovnost u prethodnom periodu i na najbolji način pristupile organizaciji isplatnih mjesta”, istakao je Marković.

Da podsjetimo, Societe generale banka Montenegro će depozite isplaćivati u ekspoziturama u Moskovskoj ulici, Delta sitiju i na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Hipotekarna banka će vršiti isplatu deponenata IBM preko svojih poslovnica u bulevarima St. Petra Cetinjskog i Josipa Broza Tita.

NLB banka će isplatu deponenata vršiti u pet poslovnica. Za pravna lica u ekspozituri u Bulevaru Ivana Crnojevića, a za građane u bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, Ulici Drpe Mandića bb, Gintašu i u Siti kvartu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *