Kanada će primiti preko milion imigranata

Kanada će u sledeće tri godine primiti 1.080.000 imigranata, piše Biznis Insajder. Naime, ova država sa gotovo 37 miliona stanovnika suočava se sa problemima poput starenja populacije, pada nataliteta i, posljedično, nedostatka radne snage, pa je odlučila da otvori svoje granice stanovnicima drugih zemalja.

Kako piše u izvještaju Vlade, “rast broja imigranata, pogotovo onih ekonomskih, pomoći će nam u održavanju radne snage, ekonomskom rastu i podsticaju inovacija”.

Budući da Kanada ima jednu od najnižih stopa nataliteta i sve stariju populaciju, zemlji su potrebni imigranti za rast ekonomije, objasnio je Karim El-Asal, direktor sektora za imigracije u “Conference Board of Canada”, dodavši da će se problem povećati u sljedećoj deceniji kada će “Kanadu pogoditi veliki talas penzionisanja bejbi bum generacije”.

Ipak, oni koji bi da “prelete” Atlantik, trebalo bi da imaju na umu da kanadska Vlada ne “zove” baš bilo koga. Kako bi se kvalifikovali za stalni boravak u toj zemlji, morate imati barem jednu godinu završenog obrazovanja nakon srednje škole, godinu dana radnog staža te tečno pričati engleski ili francuski.

Lane je Kanada odobrila stalni boravak za čak 310.000 imigranata, a ove bi godine ta brojka bi mogla narasti na 350.000, u 2020. na 360.000, dok se za 2021. planira rast imigranata u Kanadi za 370.000 ljudi.

To znači da će Kanada svake godine primati broj migranata velik kao jedan posto populacije cijele države. Što zapravo i nije toliko neobično za državu u kojoj je jedan od pet stanovnika rođen van Kanade.

Check Also

Radnici širom svijeta traže veće plate zbog inflacije

Radnici širom svijeta zahtijevaju veće plate zbog rastuće inflacije, a sve veći broj štrajkova pogađaju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.