Nove odluke o taksi prevozu do 31. marta

Dodajte komentar

Lokalne samouprave najkasnije do 31. marta moraju donijeti nove odluke o auto-taksi prevozu, zaključak je radne grupe koju je formirao premijer, a čiji je zadatak bio da predlože mjere za rješavanje problema sive ekonomije u ovoj oblasti.

Radna grupa je, kako je saopštio Borislav Pavlović, predsjednik Strukovnog sindikata taksista Crne Gore, ukazala da Glavni grad i opštine Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor, Bijelo Polje i Pljevlja do 31. marta moraju formirati koordinaciona tijela za praćenje i suzbijanje sive ekonomije u prevozu putnika u drumskom saobraćaju, javlja Dan.

“Ta koordinaciona tijela činiće predstavnici inspekcije rada, poreske inspekcije, saobraćajne policije, komunalno-saobraćajne inspekcije i komunalne policije, i oni će biti dužni da izvještaj o radu jednom u tri mjeseca dostavljaju Ministarstvu javne uprave. Koordinaciona tijela lokalnih samouprava dužna su da urade početnu analizu stanja u oblasti auto-taksi prevoza, koja će naročito obuhvatiti broj vozača i auto-taksi vozila u sivoj zoni, odnos ukupnog broja auto-taksi stajališta i ukupnog broja vozila kojima se obavlja auto-taksi prevoz, broj izdatih izvoda iz licenci za preduzetnike i privredna društva koja obavljaju auto-taksi djelatnost, a biće utvrđen i broj prevoznika koji imaju poreske prijave”, saopštio je Pavlović.

Pavlović je naveo da predstavnici SSTCG-a ovih dana obilaze kolege po opštinama kako bi im predstavili zaključke radne grupe.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *