Iz Podgorice će se ponovo letjeti za Zagreb?

Dodajte komentar

Avio linija između Podgorice i Zagreba mogla bi biti obnovljena, a to bi ojačalo saradnju dva grada i dvije države, saopšteno je tokom sastanka gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića i hrvatskog ambasadora Veselka Grubišića.

Na današnjem sastanku je konstatovano da su odnosi između Crne Gore i Hrvatske izuzetno bliski i prijateljski što je odlična osnova za dalje produbljivanje saradnje, posebno između lokalnih zajednica.

Vuković je danas inicirao da se razmotri mogućnost ponovnog uvođenja direktne avio-linije Podgorica – Zagreb, ističući da bi to bio značajan doprinos daljem jačanju saradnje dvije države i dva grada. Ambasador Hrvatske je saopštio da najmjerava da o tom pitanju razgovara sa čelinicima „Croatia Airlines-a“, ocjenjujući da bi bilo dobro da se uvede vezani let sa još nekim od gradova u regionu poput Mostara, Tirane ili Skoplja.

Gradonačelnik je istakao da Crna Gora veoma cijeni to što je uvijek imala snažnu podršku Hrvatske na putu evropskih i evroatlanskih integracija.

“Na političku saradnju nadovezuje se i veoma dobra ekonomska saradnja. Hrvatska je jedan od najvažnijih spoljnotrgovionskih partnera Crne Gore. Zadovoljstvo nam je što već imamo ovdje solidan broj hrvatskih kompanija, kao i sve više investicija u oblasti turizma. To je dobar trend i mi kao lokalna uprava nadamo se da bismo u narednom periodu mogli imati jednu značajniju ulogu u tim procesima”, rekao je gradonačelnik.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *