IMDb pokreće besplatni video streaming servis za gledanje filmova

Internet Movie Database (IMDb), internetska stranica vrlo dobro poznata ljubiteljima filmske usluge odlučila je pokrenuti vlastiti servis za streamanje video sadržaja.

Za razliku od većine poznatijih servisa koji uslugu streamanja naplaćuju, servis pod imenom Freedive, kojeg će pokrenuti IMDb, biće kako mu i samo ime kaže besplatan. Sam servis financiraće se putem reklama koje će se prikazivati prije i za vrijeme streamanja nekog odabranog video sadržaja.

Freedive je zasad dostupan samo korisnicima u SAD-u, a već nudi neke TV serije kao što su Heroji i The Bachelor, kao i filmove kao što su Memento, Čudovište i Iluzionist. Korisnici u SAD-u mogu sadržaj Freedivea pratiti putem svojih računara te svih Amazon Fire TV uređaja koji su dostupni na tržištu.

Sam servis kao i internetska stranica IMDb u vlasništvu su Amazona još od 1999. godine pa se Freedive usluga može smatrati komplementarnom već postojećoj Amazonovoj Prime Video usluzi.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *