Crna Gora idealna za turske investitore

Turski investitori trenutno teško da mogu naći bolju destinaciju za širenje poslovanja nego što je Crna Gora, poručio je predsjednik Vlade, Duško Marković, u intervjuu renomiranom turskom novinaru i direktoru turske televizije i magazina Turkomani, Kazimu Kilinču, čije djelove je prenijela RTCG.

Interesovanje turskih kompanija za investiranje u Crnu Goru sve je veće, ocijenio je Marković, dodajući da se gotovo svakodnevno predstavnici ključnih resora crnogorske privrede sastaju sa novim zainteresovanim potencijalnim investitorima iz Turske.

Premijer je istakao da je Turska važan ekonomski partner Crne Gore sa investicijama od oko 130 miliona eura u minuloj deceniji.

Marković je turskim investitorima poručio da imaju u vidu poslovicu, za koju važi da je turska, a koja glasi: “Gvožđe se kuje dok je vruće”. Crna Gora je, kako je naglasio, prestižna investiciona destinacija sa enormnim povećanjem interesovanja posebno u proteklih godinu, od kako smo ušli u NATO.

Investiciona klima u Crnoj Gori za turske investitore bila je tema nedavno emitovane emisije “Globalno tržište” u kojoj je osim sa premijerom Kilinč razgovarao i sa turskim privrednicima koji već rade u Crnoj Gori.

Check Also

Održana konferencija “Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”

Konferencija ,,Pojas i put – saradnja Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope”, bila je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.