Ukinut pritvor bivšim i sadašnjim službenicima Atlas grupe

Dodajte komentar

Vanraspravno vijeće Višeg suda ukinulo je pritvor B. B, Đ. Đ. i M.N., bivšim i sadašnjim službenicima Atlas banke i Invest banke Montenegro, koji se sumnjiče da su počinili krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi putem pomaganja.

To je CdM-u kazao Lazar Aković advokat Đ.Đ.

“Specijalno državno tužilaštvo nema pravo žalbe na ovu odluku Višeg suda”, rekao je Aković.

Prethodno je sudija za istragu podgoričkog Višeg suda odredio pritvor od 30 dana B.B, Đ.Đ. i M.N, saradnicima Atlas grupe. Sudija im je odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage, kojim je obuhvaćen i predsjednik Atlas grupe Duško Knežević koji se sumnjiči za formiranje kriminalne grupe.

Ova hapšenja su vezana za transakcije kompanije Global karbon u periodu od 2008. do 2010. godine. Global karbon je još jedna Kneževićeva firma, čiji je osnivač Invest banka Montenegro.

Sumnja se da je novac sa računa IBM-a prebacivan na račun Global karbona, a odatle na račune kompanija čiji su izvršni direktori i ovlašćena lica radila u drugim Kneževićevim kompanijama. Potom se novac prebacivao dalje, ali se nije vraćao banci.

SDT sumnja se da se radi o višemilionskim iznosima, a tačne cifre bi trebalo da pokaže vještačenje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *