„Ski opening“ u Kolašinu uz bogat program, besplatne sadržaje i zadovoljne goste (video)

Događajem „Ski opening“, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, obilježen je početak zimske sezone u ovom turističkom centru, uz bogat program, besplatne sadržaje, popuste i brojne zadovoljne goste.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je besplatan autobuski prevoz za veliki broj zainteresovanih, koji su iz Podgorice pošli da uživaju na snijegu i raznovrsnim sadržajima na skijalištu Kolašin 1450.

Pored NTO CG, da gosti iz primorskih gradova posjete ovaj zimski centar pobrinule su se i lokalne turističke organizacije Budve i Kotora koje su za svoje građane takođe organizovale besplatan autobuski prevoz. Na ski-stazama zabavljali su ih DJ Mr Jolls i DJ Shar i mažoretke. Posjetioci su uživali u besplatnim zimskim aktivnostima kao što su krplje, sankanje i dr. dok je najmlađe zabavljao face-painting animator. Svim posjetiocima ski centra Kolašin 1450 obezbijeđen je i popust od  50% na cijene ski pasa. Najatraktivniji dio programa na stazi bilo je pravljenje mega kačamaka uz kisjelo mlijeko koji je dio projekta Domaći ukusi, a brojni gosti ski centra učestvovali su u pripremi i degustaciji ovog jela.

U popodnevnim časovima zabavni program se nastavlja na Trgu Boraca , gdje će biti održan koncert grupe Senkina đeca, defile mažoretki uz besplatnu hranu i piće, svečano paljenje lampica na jelki na gradskom trgu i vatromet, a goste će pozdraviti i gradonačelnik Kolašina Milosav Bato Bulatović.

Zahvaljujući nadmorskoj visini koja se kreće od 1.450 pa sve do 1.973 metra, područje skijališta Kolašin 1450 spada u svojevrsnu vazdušnu banju i predstavlja izuzetnu turističku destinaciju za odmor tokom cijele godine.

Nova zimska turistička sezona donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma.  Prvi put ove godine turisti i Kolašinci imaće  stazu za nordijsko skijanje, dugu kilometar i po, sa obezbijeđenim instruktorima i mogućnošću iznajmljivanja opreme u dva najveća kolašinska hotela ‘Bjanka’ i ‘Šeraton’. Staza je u sportskoj zoni na samo par stotina metara od centra grada.

Takođe,  do sredine februara, a moguće i duže, biće organizovan prevoz autobusima od grada do Ski-centra Kolašin 1450 i Kolašin 1600 u oba pravca. Cijena promotivne karte je euro u jednom pravcu. Svakako najznačajnija novina tiče se očekivanog otvaranja turističkog rizorta Kolašin 1600. Pored ski-staza, žičare i restorana izgrađen je i put od skijališta Kolašin 1450 do skijališta Kolašin 1600.

Skijašima na tom dijelu Bjelasice biće na raspolaganju oko 4,6 kilometra ski- staza i žičara šestosjed, kao i restoran čiji je kapacitet oko 400 mjesta.

Za zainteresovane u nedelju, 23. decembra, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizuje besplatan autobuski prevoz iz Podgorice. Polazak iz Podgorice planiran je u 8.00 sati ispred hotela “Podgorica”, a povratak sa skijališta Kolašin 1450 u 16:00 sati.

Vide i foto: InfoBiro

Check Also

Državni dug na kraju septembra iznosio 3,66 milijardi eura

Ukupan državni dug (bez depozita), na dan 30.09.2020. godine, iznosio je 3,660 milijardi eura, ili …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *