Dodijeljeno 110 vaučera u okviru projekta “Hiljadu plus”, pregovara se o četvrtoj fazi

Dodajte komentar

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je u okviru projekta „Hiljadu plus” dodijeljeno 110 vaučera za građane sa liste čekanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, prvi čovjek tog resora Pavle Radulović uručio je 45 vaučera zaposlenim u javnom sektoru, 34 mladim bračnim parovima do 35 godina života i 31 vaučer ostalim korisnicima.

Ministar je kazao da je to jedan od najuspješnijih projekata i najavio da se uveliko pregovara sa bankama i građevinskim kompanijama kada je riječ o četvrtoj fazi projekta „Hiljadu plus”.

“On je takođe apelovao na banke da ubrzaju procedure kako bi vaučere dobili građani koji se još uvijek nalaze na listi čekanja”, navode u Ministarstvu.

Radulović je istakao da je ukupno, kroz prethodne dvije faze, 809 porodica, odnosno 2.149 građana Crne Gore riješilo stambeno pitanje kroz projekat 1000+.

“Očekujemo da će dodatnih 400 domaćinstava riješiti stambeno pitanje kroz ovu fazu projekta”, dodao je ministar.

Naglasio je da su uložili veliki trud i rad da i u ovoj fazi obezbijede najpovoljnije uslove na tržištu, kako bi pomogli građanima pri rješavanju jednog od najvažnijih životnih pitanja.

“Prije svega, obezbijedili smo najpovoljniju fiksnu kamatnu stopu 2.99 odsto, koja je 2 i više odsto niža od tržišnih uslova, a učešće u kupoprodajnoj vrijednosti nekretnine nije obavezno. Obrada kredita je 0.3 odsto, što je još jedna od povoljnosti u odnosu na onih 1 odsto koliko se kreće na tržistu, a period otplate kredita do 240 mjeseci. Takođe, kroz saradnju sa Notarskom komorom, obezbijedili smo popust od 50 odsto na notarske usluge, a kroz saradnju sa osiguravajućim društvima dodatne popuste za korisnike projekta”, kazao je Radulović.

On je rekao da je obezbijeđena ponuda stanova u sve tri regije Crne Gore-južnoj, centralnoj i sjevernoj regiji.

Ukupno u osam crnogorskih opština imamo ponudu od 741 stambenih jedinica”, dodao je Radulović.

Kroz prethodne dvije dodjele u okviru treće faze projekta, ukupno je uručeno 360 vaučera, koje je dobilo 160 prioritetnih lica i 200 građana koji pripadaju ciljnim grupama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *