5 savjeta kako da uživate u praznicima i budete produktivni na poslu

Dodajte komentar

Praznici treba da budu radostan period u godini, ali je često i vrlo stresan. Ako radite dosta i istovremeno planirate okupljanja, kupovinu poklona, ukrasa, evo nekoliko savjeta kako da se izborite sa svim tim obavezama i da istovremeno budete produktivni i na poslu.

1. Planiranje je posao
Planiranje se uvjek čini lakšim nego što to zapravo jeste. Uvjek će neka komplikacija iskrsnuti i valja biti spreman kada se to desi i imati “plan B”. Važno je da planiranje počnete na vrijeme – što ranije.

Investirajte u kvalitetan mesečni/godišnji planer ili odštampajte nekoliko listova iz kalendara koji vam mogu pomoći u planiranju. Ako više volite „digitalni svijet“, Google kalendar vam je odličan za planiranje, jer tako i članovi vaše porodice mogu da „apdejtuju“ svoje planove.

2. Znajte vaše slobodne datume
Svi mi zavisimo od posla. Koristiće vam ako budete znali unapred koliko dana za koji praznik možete da izdvojite za planiranje praznika.

3. Smijte se! Zadržite smisao za humor!
Nemojte sebe shvatiti u životu previše ozbiljno, naročito ne kada je planiranje u pitanju. Može da se desi da nešto iskrsne, nešto vam promakne, planovi se mijenjaju i vi ne možete sve da kontrolišete. Budite spremni da se smijete svemu što vam se ispriječi i što može krenuti u pogrešnom pravcu.

4. Neka vam prijatelji i porodica pomognu
Za šta služe prijatelji i porodica ako vam ne priteknu u pomoć? Podijelite zaduženja međusobno, jer ćete zajedno sve obaveze obaviti uspješnije i brže.

5. Imajte plan za vanredne situacije
Ako ste isplanirali da odete na koncert ili predstavu, a vrijeme se iznenada pogorša, organizujte filmsko veče kod kuće. Uvjek imajte pun frižider i zalihe tople čokolade i grickalica. Zabava je nekada najbolja u toplini doma sa najbližim ljudima.

Izvor: BIZLife, Thriveglobal

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *