Alibaba otvorila prvu platformu za e-trgovinu u Evropi

Dodajte komentar

Kineski Internet gigant “Alibaba” otvorio je prvu Svjetsku platformu za elektronsko poslovanje (eWTP) u Evropi, saopštile su svjetske agencije, pozivajući se na kinesku novinsku agenciju “Xinhua”.

Kompanija je u srijedu potpisala sporazum o otvaranju platforme za elektronsku trgovinu sa belgijskom vladom, čiji je cilj promovisanje dugoročne prekogranične trgovine.

Ceremonija je bila u belgijskom gradu Liježu, a prisustvovali su belgijski premijer Charles Michel i kineski ambasador u Briselu, Cao Chzhunmin.

“Stvaranje nove platforme će omogućiti mnogim belgijskim kompanijama da rade sa Kinom i ponuditi kvalitetne proizvode iz Belgije na kinesko tržište”, kazao je Cao Chzhunmin.

Premijer Charles Michel rekao je da će nova platforma podstaći konkurentnost belgijskog i kineskog poslovanja na međunarodnoj sceni.

Istovremeno, kompanija “Cainiao Smart Logistics Network”, koja djeluje kao jedinica “Alibabe”, potpisala je ugovor sa aerodromom u Liježu zakup 220.000 kvadratnih metara zemljišta za izgradnju posebnog logističkog centrau koji će u početku biti uloženo oko 75 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *