Proizvođač Marlbora ulazi u posao sa marihuanom

Altria, kompanija koja u svom vlasništvu ima Philip Morris, u pregovorima je s kanadskim proizvođačem kanabisa zbog potencijalnog ulaganja u kompaniju, piše BBC.

Naime, budući da prodaja cigareta stagnira u proteklih nekoliko godina, Altria želi da kupi kanadsku Cronos Grupu kako bi se približila i drugim korisnicima. Ipak, još uvijek nije poznato je li riječ o akviziciji kompanije ili samo ulaganju kao niti o kojem se iznosu pregovara.

Dogovor nije postignut te ne postoji garancija da će pregovori rezultirati investicijama ili nekim drugim transakcijama između dvije kompanije – objasnili su u Cronos Grupi.

No, nakon što su mediji izvijestili o potencijalnoj investiciji, dionice Cronosa skočile su čak 30 posto, dok je trgovanje ipak završilo s 11 posto većom cijenom dionica. Ipak, kada je kompanija i potvrdila informaciju, dionice su porasle za još 8,7 posto. Tržišna kapitalizacija Cronosa iznosi 2,4 milijarde dolara.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *