Pavićević: Pregovori stagniraju, čeka se Ministarstvo finansija

Dodajte komentar

Na sjednici Glavnog odbora, koja će biti održana do kraja sljedeće sedmice, Sindikat prosvjete trebalo bi da dođe do konkretnijih informacija kada je riječ o usklađivanju kolektivnog ugovora sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

I dok predsjednik podgoričkog sindikata prosvjete Slobodan Savović nije optimista kada su rezultati pregovora u pitanju, predsjednik Sindikata Zvonko Pavićević za Dnevne novine je kazao da pregovori stagniraju jer kontinuirano ne dobijaju odgovore od Ministarstva finansija.

Po riječima Pavićevića, za dalje pregovore problem predstavlja Ministarstvo finansija.

“Sve što se tiče Ministarstva prosvjete, kada je riječ o pokušaju usklađivanja kolektivnog ugovora je dogovoreno. Za dalje dogovore koči Ministarstvo finansija”, kazao je Pavićević.

Kako je rekao, sjednica Glavnog odbora biće održana do kraja sljedeće nedjelje. Po njegovim riječima, sindikalci imaju obećanje od ministra prosvjete Damira Šehovića da će prisustvovati istoj.

“Definitivno ćemo do kraja sljedeće nedjelje na sjednici Glavnog odbora imati tačne informacije. Takođe, imamo obećanje od resornog ministra da će i on prisustvovati sjednici, da vidimo da li postoji kakvo rješenje, šta od svega možemo očekivati. Mi svakodnevno radimo, pa ćemo vidjeti. Kakav će rezultat svega biti, još ne znam”, zaključio je Pavićević.

Njegov kolega iz podgoričkog sindikata prosvjete, Slobodan Savović nije optimista kada je riječ o krajnjem ishodu pregovora.

“Razgovori sa ministarstvom prosvjete su kontinuirani po raznim osnovama.Mi imamo komunikaciju po raznim p itanjima. Jedna linija je Fond za talente, gdje smo vrlo uključeni i to je u završnoj fazi. Međutim, nijesam bio u toj pregovaračkoj ekipi za pregovore vezane za usklađivanje zarada, ali ono što mogu da kažem jeste da su pregovori teški i da nijesam optimista”, kazao je Savović Dnevnim novinama.

Ministar prosvjete Damir Šehović kazao je prije tri mjeseca da bi zaposleni u prosvjeti od naredne godine trebalo da primaju veće plate, usklađene sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru.

Sindikat prosvjete je odmah formirao radni tim koji uveliko radi na usklađivanju kolektivnog ugovora sa Zakonom o zaradama u javnom sektoru, ali konačnog rješenja još nema, jer na sastanak i razgovor sa ministrom finansija još čekaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *