Koliko prosječno zarađuju fudbaleri u Crnoj Gori?

Agencija “Sporting intelidžens” (Sporting inteligence) je priredila godišnju analizu poslovanja klubova i liga, a nakon istraživanja došlo se do zaključka da fudbaleri iz Telekom 1. CFL zarađuju najmanje u regionu, a vjerovatno i Evropi.

Podaci pomenute agencije pokazuju da fudbaler u Crnoj Gori godišnje u prosjeku može da zaradi 6.762 eura. To je oko 563 eura mjesečno, što je malo više od prosječne plate u našoj zemlji, ali i daleko manje od prosječnih zarada fudbalera u regionu i Evropi. Da ne pričamo o vrhunskim fudbalerima i najjačim ligama Ligama petice.

Što se tiče regiona, prosječna zarad u Hrvatskoj je 90.380 eura, u Srbiji 36.000 eura, u Sloveniji 28.786 eura, u Bosni i Hercegovini 10.662 eura, u Makedonija 10.356 eura, dok je naša zemlja “najsiromašnija” sa već napisanih 6.762 eura.

Ista agencija je dala podatak da su najveće godišnje prosječne zarade igrača u engleskoj Premijer ligi (3,38 miliona eura), u Španiji iznose 2,5 miliona eura godišnje, u Italiji 1,7 miliona eura, u Njemačkoj 1,5 milion eura, a u Francuskoj 1,1 milion.

Prema istom izvoru, u Kini je prosječna godišnja zarada fudbalera oko milion eura, u Rusiji 750.000 eura, a u Turskoj 740.000 eura. Agencija “Sporting intelidžens” je, na uzorku od 23 fudbalera, izračunala da su najveće prosječne godišnje zarade u Barseloni (11,78 miliona eura, nedjeljno 227.000 eura), a drugi je Real Madrid sa 9,12 miliona eura.

CdM

Check Also

Bivši vlasnik Kombinata aluminijuma izgubio još jedan spor

Vrhovni sud odbio je zahtjev En plus grupe za reviziju sudskog postupka u kojem je …

One comment

  1. Aj konacno neko i nas da stavi u racunicu… Nego, zanima me sto je definisano kao zarada fudbalera? Samo plata po ugovoru ili i bonusi? Velika je razlika… Narocito ako se tome doda i upitno penzijsko i zdravstveno osiguranje, porez i sl…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *