Facebook i George Soros ušli u otvoreni rat

Facebook je u srijedu priznao da je njegov izvršni direktor Elliot Schrage angažovao specijalizovanu kompaniju za odnose s javnošću kako bi izvršila medijski napad na Georgea Sorosa, čime su odbačene pretpostavke o njihovoj međusobnoj povezanosti, prenosi The Guardian.

Elliot Schrage, izvršni direktor Facebooka zadužen za komunikacije i politiku kompanije, preuzeo je odgovornost za angažovanje kompanije Definers Public Affairs koja je trebal da  izvrši neku vrstu javnog linča svjetski poznatog filantropa Georgea Sorosa.

Mark Zuckerberg i Sheryl Sandberg u izjavi za novinare jasno su istakli kako nisu uopšte znali za angažovanje navedene firme.

“Jesmo li tražili od njih da rade na George Sorosu? Jesmo”, istakli su iz Facebooka.

Priča je zapravo krenula na sasmom startu ove godine. Nakon što je Soros nazvao Facebook i Google globalnom prijetnjom tokom govora na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u januaru 2018. godine Facebook je zatražio od kompanije Definers da istraži je li Soros za ovakav potez imao finansijsku motivaciju.

Bilo kakva priča u koju je upleten George Soros je osjetljiva zbog posebne uloge koju ovaj investitor i filantrop rođen u Mađarskoj igra u teorijama zavjere. Soros je dugo finansirao liberalne i prodemokratske političke opcije i nevladine organizacije, čime je postao glavna meta svjetske desnice.

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.