SDP traži povećanje minimalca, smanjenje akciza i ukidanje kriznog poreza

1 komentar

Socijaldemokratska partija (SDP) predložila je povećanje minimalne zarade, smanjenje akciza i ukidanje kriznog poreza, koji su korisni za radnike, privrednike i pune državni budžet, saopštila je poslanica te stranke, Draginja Vuksanović Stanković i pozvala kolege da podrže te predloge.

Ona je, na konfrenciji za novinare, kazala da predlozi SDP-a nijesu populistički, nego upravo suprotno.

“Oni nijesu dobri jedino za one koji izbjegavaju poreze, rade u sivoj zoni, tajkune bliske vlasti i one koji love u mutnom. Zbog toga pozivamo kolege iz Skupštine da podrže ove predloge kako bi se o njima barem raspravljalo, pa ukoliko naši argumenti budu dovoljno dobri, za njih i glasalo”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je podsjetila da je SDP krajem prošle sedmice predao u proceduru Predlog izmjena zakona o radu, kojim traži da minimalna zarada u Crnoj Gori bude na nivou od 50 odsto prosječne ili oko 250 eura.

“Danas se u Skupštini glasa da se rasprava o ovoj tački uvrsti u dnevni red i tražimo od kolega da pokažu demokratski kapacitet i barem dopuste da iznesemo svoje razloge zašto bi ovaj zakonski predlog trebalo usvojiti”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je podsjetila da minimalna zarada u Crnoj Gori iznosi 193 eura i da je najniža u regionu.

“Vlada odbija da uveća minimalnu zaradu za naše zaposlene, za one radnike koji u marketima rade prekovremeno i bez slobodnog radnog dana, radnice u buticima, sektoru obezbjeđenja, ugostiteljstva i građevinarstva”, rekla je Vuksanović Stanković.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • Ovo je poslanica SDP koja glasa kako Zugic kaže 🙂 jedina iz opozicije. A snaha rodjena, inače cerka Filipa Vujanovic, zaposlena u CBCG postane sjutradan Zugiceva glavna savjetnica :))))
    Nisu loši predlozi SDP ali ipak bolje da se njima bave ekonomisti…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *