Lenovo ostvarilo dvocifren rast prihoda treći uzastopni kvartal

Lenovo Group objavio je rezultate za svoj drugi fiskalni kvartal završno sa 30. septembrom 2018. godine. Treći kvartal zaredom, Lenovo je ostvario dvocifren rast prihoda u poređenju s istim razdobljem prošle godine.

Prihodi grupe dostigli su 13,4 milijarde američkih dolara, što predstavlja porast od 14 posto u poređenju s istim razdobljem prethodne godine (18 posto u poređejnu s istim razdobljem ako se isključe učinci kurseva), što je pratio i najveći kvartalni prihodu u gotovo četiri godine. Kompanija je takođe izvijestila o drugom uzastopnom kvartalu snažnog prihoda prije oporezivanja u iznosu od 213 miliona američkih dolara, što je šest puta više u odnosu na prethodnu godinu (rast od 178 miliona američkih dolara) budući da su sve poslovne jedinice izvijestile o rastu dobiti.

U drugom fiskalnom kvartalu, dobit Lenova koja se može pripisati dioničarima porasla je na 168 miliona američkih dolara, što predstavlja sekvencijalni rast od 91 milion američkih dolara te rast od 29 miliona američkih dolara u poređenju s istim razdobljem prethodne godine. Osnovna zarada po dionici u drugom fiskalnom kvartalu iznosila je 1,41 američkih centi ili 11,06 hongkonških centi. Uprava Lenova objavila je akontaciju dividende u iznosu od 6 honkonških centi po dionici.

Check Also

Pandemija pogoršala fiskalnu poziciju

Fiskalna pozicija Crne Gore, koja je bila pogoršana i prije korona virusa, zbog velikih infrastrukturnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *