Uspješno realizovana Nedjelja štednje

Dodajte komentar

Centralna banka Crne Gore je, kroz osmišljavanje i realizaciju brojnih aktivnosti, organizovanim u periodu od 31. oktobra do 6. novembra, obilježila Nedjelju štednje.

Uz tradicionalnu akciju dodjele štednih knjižica djeci rođenoj od 31. oktobra do 6. novembra 2018. godine, koju CBCG sprovodi sa svim bankama koje posluju u Crnoj Gori, realizovan je i bogat program edukativnih aktivnosti u cilju obilježavanja Dana štednje, u koje je bio uključen veliki broj djece i mladih. Pomenute aktivnosti su se, prvenstveno, odnosile na posjete obrazovnim ustanovama gdje su upriličena predavanja za djecu, kako bi bolje razumjeli značaj štednje i upoznali se sa osnovnim finansijskim pojmovima i kategorijama.

Tokom pomenutog perioda, djeca iz Dječjeg doma „Mladost“ iz Bijele i mališani iz cetinjskog vrtića posjetili su Muzej novca, gdje su za njih bila upriličena predavanja na temu novca i štednje, primjerena njihovom uzrastu i interesovanjima.U periodu od 31. oktobra do 6. novembra, predstavnici CBCG obišli su osnovne škole „Sutjeska“ i „Oktoih“ iz Podgorice, „Lovćenski partizanski odred“ sa Cetinja i „Dušan Obradović“ sa Žabljaka, Srednju stručnu školu sa Cetinja, kao i gimnazije u Podgorici i na Cetinju.

Svim pomenutim školama Centralna banka je uručila komplete knjiga kao donaciju školskim bibliotekama. CBCG se odazvala i pozivu Mladih bibliotekara Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, koji su, povodom Dana škole, pokrenuli akciju sakupljanja knjiga za matičnu biblioteku i donirala značajan broj naslova i ovoj školskoj ustanovi.

“Iniciranjem i realizacijom ovakvih aktivnosti, CBCG nastoji da ukaže na značaj obogaćivanja znanja i pruži doprinos jačanju finansijske pismenosti, koja je preduslov za odgovorno upravljanje novcem i finansijsku stabilnost pojedinca i društva u cjelini“, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *