Hipotekarna banka nastavila trend rasta

4 komentara

Hipotekarna banka je nastavila trend rasta iz prethodnog perioda, tako da je po ukupnoj aktivi i ukupnim depozitima i dalje druga banka po veličini u Crnoj Gori.

Ukupna bilansna suma Hipotekarne banke na 30.09.2018. godine iznosi 528,4 mil EUR i veća je za 10% u odnosu na isti period prošle godine.

Ukupni depoziti banke na 30.09.2018. godine iznose 430 mil EUR i povećani su za 16,3% u odnosu na 30.09.2017. godine.

“To je pokazatelj velikog povjerenja koje građani i privreda imaju u poslovanje Hipotekarne”, saopšteno je iz banke.

Dobit Hipotekarne banke na kraju trećeg kvartala 2018. godine iznosi 5,17 mil EUR i veća je za skoro za 50% u odnosu na isti period prošle godine.

Tokom 2018. godine Hipotekarna banka je nastavila sa širenjem i modrnizacijom poslovne mreže. Otvorena je  nova poslovnica u tržnom centru  Delta  u Podgorici , renovirane su filijale u Herceg Novom, Budvi, Beranama i Nikšiću i do kraja godine filijala u Bijelom Polju.

Sve filijale su uradjene po novom konceptu koji našim klijentima omogućava da brzo i efikasno  realizuju sve transakcije sa bankom.

Tokom 2018. godine je nastavljen trend ulaganja u nove tehnologije, kao i u društveno korisne aktivnosti.

“U prethodnom mjesecu smo zajedno sa Master Cardom donirali MUPu Crne Gore preko 70 POS terminala, koji će omogućiti jednostavniju naplatu saobraćajnih kazni u vozilima MUPa.Prošle sedmice smo lansirali najmoderniju bankarsku aplikaciju za plaćanje putem mobilnog telefona Moj Novčanik, koja je naišla na ogromno interesovanje našoh aktuelnih i budućih korisnika. Dobri rezultati poslovanja i jasna strategija budućeg razvoja, koja je u skladu sa budućom vizijom razvoja bankarskog sektora u svijetu, su za rezultat imali povećan interes investitora za kupovinu akcija Hipotekarne banke, kao i za proširenja aktivnosti Hipotekarne banke na zemlje u regionu. Smatramo da to predstavlja priznanje Hipotekarnoj banci, kao i dokaz da je bankarski sektor Crne Gore interesantan stranim investitorima Vlasnici i menadžment Hipotekarne banke će se prema svim tim zahtjevima vrlo pažljivo odnositi, imajući prije svega u vidu nastavak strategije razvoja  Hipotekarne banke, kao sigurne i moderne finansijske institucije, uz uvažavanje svih regulatornih zahtjeva od strane Centralne banke Crne Gore. Naši klijenti i javnost Crne Gore će biti blagovremeno obaviještavani o svim našim budućim aktivnostima”, saopšteno je iz Hipotekarne banke.

Podijeli ovaj članak
4 Komentara
  • nego, kako je juče guverner uopšte imenovao ovu banku, kada na to nije imao pravo, ako je već odlučio da ćuti o svojem uništavanju dvije banke u zemlji?

    i da li je iko gledao ovu otužnu raspravu u Parlamentu poslušnika od pozicije do opozicije, koji nisu ni umjeli da pročitaju izvještaj, a kad su raspravljali davali su pogrešne podatke, posebno neoliberalni mrzitelj guvernera koji evo noćas tambura u bubnjeve za guvernera

    Uh, hard landing nas stvarno čeka

    • Priča o navodnoj prodaji Hipotekarne banke je skretanje pažnje, novinari su se upecali. Niko nije zvanično tražio saglasnost Centralne banke za kupovinu akcija Hipotekarne. Rusi, Izraelci ili neko treći mogu da budu zainteresovani. I ništa više. Hipotekarna je preveliki zalogaj.

    • Mila K, kapa dolje. Indikativno je kako sad priča guverner o dvije banke, ne vise o 3 kako je ocijenio i potpisao uslov za realizaciju garancije sa Svjetskom bankom… indikativno da se Drma stolica i sprema ‘hard landing’ kako kažeš…

      Jedino sto ostaju poteškoće ozbiljne za stabilnost i muka oko narušene reputacije crnogorskog bankarskog sektora i centralne banke…

      Ali si u pravu, potpisujem

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *