Vašington odložio sankcije protiv „En plus“ i „Rusala“

Ministarstvo finansija SAD produžilo je rok za završetak operacije s akcijama, instrumentima za potraživanje dugova „Rusala“ i „En plus“, kao i ugovora s tim kompanijama do 12. decembra.

Rok za završetak ugovora, kao i operacija s akcijama i dugovanjima „Grupe GAZ“ važio je do 23 oktobra, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.

SAD su početkom aprila uvele nove sankcije Rusiji, uvrstivši na crnu listu Olega Deripasku i kompanije „En plus grup“, „Grupu GAZ“, „Bazni element“ i „Rusal“ koje su pod njegovom kontrolom.

Dodavanje Deripaske na spisak podrazumijeva blokiranje aktiva u SAD i zabranu svakog poslovanja s tim kompanijama za američke građane, uključujući sve operacije vezane za potraživanje dugovanja i kapitala.

Ministarstvo finansija SAD je prvobitno dalo rok od mjesec dana za prodaju akcija i potraživanja dugovanja tih kompanija i dva mjeseca za završetak važećih ugovora i prekid saradnje s kompanijama – ograničenja je trebalo da stupe na snagu 7. maja i 5. juna. Rokovi su potom u više navrata produžavani.

Check Also

Završeno spektakularno prvo izdanje Tomorrow konferencije: Više od 21.000 ljudi ispratilo događaj

Završeno je prvo spektakularno izdanje TOMORROW konferencije koja se od 13. do 15. maja održavala …

Leave a Reply

Your email address will not be published.