Njemački fond 4K Invest kupuje Montenegro Airlines?

Dodajte komentar

Njemački investicioni fond je blizu kupovine udjela u Montenegro Airlinesu, rekao je crnogorski premijer Duško Marović.

Bez detaljnijeg izlaganja, premijer je naglasio da je razgovarao sa potencijalnim kupcima ranije ovog mjeseca, izvijestio je Ex-Yu Aviation.

Špekuliše se da je rječ o 4K Investu, koji posjeduje i slovneačku aviokompaniju Adria Airways.
Crnogorska vlada brzo kreće sa planovima za prodaju većinskog učešća u nacionalnom prevozniku koji je u gubicima prije planirane koncesije dva komercijalna aerodroma. Postavljen je okvirni rok za maj 2019 da se finalizuje proces privatizacije nacionalne aviokompanije. Crnogorski ministar za saobraćaj i pomorstvo Osman Nurković opisao je njemački fond kao “glavnu kompaniju”, koja takođe posjeduje prijevoznika.

Na pitanje ranije ove godine da li Adria vidi priliku za blisku saradnju sa drugim aviokompanijama iz bivše Jugoslavije, slovenački prevoznik je rekao:  “Snažno vjerujemo u sinergiju među partnerima i time stalno tragamo za prilikama. Uvijek smo otvoreni za blisku saradnju, nova tržišta, veću efikasnost i brži rast – bez ugrožavanja održivosti. Uspejh ovakve saradnje zavisi od složenijih faktora, tako da su naše odluke i budući pravci biti oprezni”.

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu Montenegro erlajnsa (MA) i potvrdio presudu Privrednog suda od 4. oktobra prošle godine donijetu u korist Kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA DOO Beograd) kojoj podgorička avio-kompanija treba da isplati ukupno 2,07 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *