Naslovne strane dnevnih novina za 23. oktobar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Krediti do 50.000 eura za pokretanje biznisa

Zainteresovani koji počinju sopstveni biznis ili unapređuju postojeće poslovanje imaju mogućnost da se prijave za program Podrška razvoju preduzetništva finansijske i nefinansijske pomoći, koju su juče raspisali Ministarstvo ekonomije i Investiciono-razvojni fond (IRF). Kredit može pokrivati najviše 75 odsto ukupne investicije, u vrijednosti od 10.000 do 50.000 eura. Godišnja kamatna stopa je 2,5 odsto uz proporcionalni sistem obračuna, dok je rok otplate do 12 godina, uključujući čak četiri godine grejs perioda.

Lažna stranica Atlas banke

Stranica Atlas banke na Facebooku, koja prethodnih dana najavljuje nagradne igre i tim povodom traži informacije od klijenata, lažna je, upozorili su predstavnici te finansijske institucije. Oni su pozvali klijente da budu oprezni, jer njihovi podaci mogu biti zloupotrijebljeni.

MEDITERAN ZA DVIJE GODINE POSTAJE RIZORT SA PET ZVJEZDICA

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte dao je zeleno svijetlo za potpisivanje ugovora o dugoročnom zakupu vojno-turističkog kompleksa Mediteran na Žabljaku, na jučerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta premijer Duško Marković. U ime Vlade, ugovor sa konzorcijum koji čine kompanije CG SKI sa Žabljaka i Baltic International Trading iz Talina iz Estonije, potpisaće ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Dan

Na kamate otišlo pet Telekoma

Crna Gora je od 2006. godine samo na kamate za kredite platila preko 633 miliona eura, pokazuju podaci iz završnih računa budžeta Vlade. Takođe, od 2006. godine, iznos koji se plaća za kamate se povećao pet puta i u prošloj godini dostigao je skoro 100 miliona eura. Zate pare Vladaje mogla da kupi pet Telekoma, koji je prodala za 115 miliona eura…

Mediteran dali za euro po kvadratu

Savjet za privatizaciju predložio je Vladi da konzorcijumu koji čine žabljački CG Ski i estonski Baltik international trejding da u dugoročni zakup bivši vojno-turistički kompleks Mediteran na Žabljaku. Vladi je predloženo da usvoji izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup Mediterana, utvrdi odluku o davanju zemljišta u zakup i ovlasti ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića da potpiše odgovarajući ugovor piše u saopštenju.

Razmatraju povezivanje staža radnicima u stečaju

Odbor za zdravstvo juče je održao kontrolno saslušanje ministra rada Kemala Purišića, kao i čelnika sindikata i Unije poslodavaca u vezi sa nacrtom Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. S obzirom na to da je u pregovorima o nacrtu postignut kompromis između predstavnika Vlade i sindikata, na sjednici su samo ponovljeni detalji dogovora, odnosno kompromisa.

Pobjeda

Građani protestuju, koncesionar traži zaštitu države

Građani Plava ne dozvoljavaju gradnju male hidroelektrane ,,Meteh na Komarači i tvrde da ugrožava 500 domaćinstava koja žive u okolini te rijeke. Iz Udruženja koncesionara mHE kažu da će u tom slučaju tražiti zaštitu države, jer su dobili koncesiju i uložili veliki novac.NVO Grin Houm, MANS i Centar za zaštitu prica zajedno sa predstavnicima medija prošle sedmice posjetili su stanovnike te opštine koji su im predočili štetu koju im, kako tvrde, pričinjavaju postojeće dvije mHE na Babinopoljskoj rijeci

Odbačena je krivična prijava protiv Monteputa

Specijalno državno tužilaštvo je nakon postupka izviđaja odbacilo anonimnu krivičnu prijavu protiv Monteputa, saopšteno je Pobjedi iz ovog tužilašta. Tužilaštvo nije navelo detalje prijave, ali, kako naša redakcija nezvanično saznaje, prijava se odnosila na kupovinu službenih automobila staro za novo, sponzorstva, pomoći…

Prodate akcije Trenda za 586.000

Na Montenegroberzi je juče prodato 9,15 miliona akcija ZIF Trend za blizu 586.000 eura. Cijena po akciji je bila 0,64 eura. U petak, 19. oktobra, prodato je 15,2 miliona akcija zatvorenog investicionog fonda Trend za 1.075 miliona eura. Cijena po akciji je bila 0,07 eura. Ovaj fond ima 183.276.306 akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *