Kompanija DoMEn proslavila 10 godina

Kompanija DoMEn je povodom 10 godina poslovanja, organizovala događaj u hotelu Regent, Porto Montenegro, na kojem su, pored 20 poslovnih partnera iz cijelog svijeta prisustvovali i Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, kao i predstavnici ministarstva ekonomije i ccTLD menadžer, profesor Božo Krstajić.

Svečanost je otvorila ministarka Sekulić sa kratkim pregledom rezultata državno-privatne saradnje između Vlade Crne Gore i kompanije DoMEn. Ona je naglasila da je kompanija DoMEn jedna od najznačajnijih u Crnoj Gori.

“Nakon 10 godina postojanja, danas .me predstavlja digitalni simbol Crne Gore i crnogorskog suvereniteta i brend u modernom digitalnom svijetu. Zahvaljujući ekstenziji, koja je veoma pogodna za personalizaciju i online marketing, ovaj domen je postao brend popularan širom svijeta i crnogorski ambasador globalno. Do sada je ostvareno preko 920 hiljada registracija, saradnja sa preko 350 akreditovanih registratora i kroz sve to kao država dostigli smo u budžetu 30 miliona prihoda. Ovo je veoma dobra priča u koju svi vjerujemo. Ovakav projekat je sjajan primjer dobrog javno-privatnog partnerstva i nadamo se još uspješnijoj budućnosti”, poručila je Sekulić.

Prisutnima se obratio i Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije DoMEn, koji je prezentovao Izvještaj o društveno-odgovornom poslovanju.

Naime, u prethodnih 10 godina kompanija DoMEn je investirala preko 1 milion eura u društveno-odgovorne aktivnosti.

“Svjesni značaja i odgovornosti predstavljanja nacionalnog brenda, izradili smo detaljnu strategiju korporativne društvene odgovornosti na samom početku. Činjenica da većina naših društveno odgovornih projekata traje jednako dugo kao naša kompanija, potvrda je da mi investiciju u našu zajednicu vidimo kao investiciju u ukupni poslovni ambijent u Crnoj Gori. Danas predstavljamo naš Izvještaj o društveno-odgovornom poslovanju sa ciljem da pokrenemo druge uspješne kompanije u Crnoj Gori da nam se pridruže”, naglasio je Lešić.

Misija djelovanja DoMEn-a zasniva se na usredsređivanju na edukaciju mladih u pogledu programiranja i podsticanja da nastave karijeru u oblasti tehnologije, upoznavanju individualaca i kompanija u Crnoj Gori sa benifitima digitalnog svijeta i njegovog uvođenja u svakodnevni život, te dijeljenju iskustava, kontakata i ekspertize radi inspirisanja kolega u tehnološkoj industriji u Crnoj Gori i podršci partnerima u daljem razvoju sopstvenih ideja.

Lešić je dodao da je cilj da naša djeca postanu uspješnija od nas.

“Što više nauče danas, to će crnogorsko društvo biti bolje u narednim godinama. Mi smo, kao neko ko podržava veliki broj društveno odgovornih projekata za djecu, u povlašćenom položaju time što smo svjedoci njihovog napretka. I uvijek s ponosom ističem da su neki od najsjajnijih mladih umova koje znam i sa kojima sarađujem učestvovali u aktivnostima koje smo organizovali prije mnogo godina”, istakao je on.

Check Also

Elektroprivreda će tražiti preuzimanje Kombinata aluminijuma

Iz Elektroprivrede (EPCG) razmišljaju o preuzimanju upravljanja Kombinatom aluminijuma (KAP) čime bi garantovali zarade zaposlenima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *