Hipotekarna banka donirala najsavremeniji CTG aparat Opštoj bolnici Berane

Hipotekarna banka, prepoznata po svojim aktivnostima društvene odgovornosti, je u cilju stvaranja boljih uslova liječenja, njege i boravka u zdravstvenim ustanovama, donirala najsavremeniji CTG aparat Odjeljenju za akušerstvo i ginekologiju Opšte bolnice Berane.

”Želim da se zahvalim Hipotekarnoj banci koja je prepoznala potrebe zajednice u kojoj posluje. A potrebe zajednice najizraženije su upravo u ustanovama u kojima se ljudi liječe, posebno na odjeljenjima gdje nastaje novi život. Hipotekarna banka je donirala najsavremeniji prenosni CTG aparat tj. fetalni monitor za praćenje razvoja i dijagnostiku fetusa Odjeljenju za akušerstvo i ginekologiju, a pozivamo i ostale subjekte u društvu da slijede njihov primjer”, naglasio je direktor Opšte bolnice Berane dr. Budimir Dabetić.

“Ovim činom Hipotekarna banka je pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja ima razumijevanja, volje i želje da podrži zdravstveni sistem i zajednicu u kojoj posluje i pripada”, saopšteno je iz banke.

Direktor  filijale Hipotekarne banke u Beranama, Rade Novović istakao je kako ova donacija potvrđuje kontinuirano nastojanje Hipotekarne banke da dugoročno poboljša uslove liječenja u medicinskim ustanovama širom Crne Gore, pa će, kako je kazao, uz pomoć ovog najsavremenijeg aparata budući najmlađi građani imati još bolju dijagnostiku a time i brzu i adekvatnu njegu u okviru institucije.

“Ponosni smo da smo u prilici da sam čin rađanja djeteta majkama iz Berana bude što mirniji”, kazao je Novović.

Da podsjetimo, u prethodnom periodu, u oblasti zdravstva, Hipotekarna banka je krevetima opremila novootvoreno odjeljenje bolnice Danilo I na Cetinju, učestvovala u nabavci najsavremenijih ambulantnih vozila za Dom zdravlja Podgorica i Urgentni centar KBC-a, učestvovala u kupovini defibrilatora za Dom starih u Bijelom Polju i dr.

Check Also

Otvoren Hipermarket Voli u Danilovgradu

Kompanija Voli je danas otvorila novi tržni centar, svoj prvi maloprodajni objekat u danilovgradskoj opštini. …

One comment

  1. Predlog-zakona-o-zavrsnom-racunu-budzeta-crne-gore-za-2017-godinu.pdf

    Pročitati predlog zakona o završnom računu budžeta 2017-e, str 174. odnosno posebno važne 736-37 (tabela-e)

    Gdje se knjiže ove donacije, ako se uopšte knjiže, jer završni račun budžeta pokazuje da ih nije bilo 2017-e, a svako malo g-đa Kovačević je imala neku temu za samopohvaljivanje odnosno slične photo su osvitale na portalima i u ostalim medijima?

    Zato, pohvale banci, a ne javnim službenicima koji nisu pravilno organizovali donacije, a to pokazuju tabele izvora finansiranja bužeta Fonda za zdravstveno osiguranje i zdravstvenih institucija iz predloga zakona o završnom računu budžeta prethodne godine, pošto su sve donacije na 0,00 eura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *