Crnogorska delegacija na jesenjem zasijedanju MMF-a i Svjetske banke u Baliju

Dodajte komentar

Crnogorska delegacija će na sastancima sa predstavnicima MMF-a i Svjetske banke, koji se održavaju na Baliju od 10. do 16. oktobra razgovarati o drugom paketu podrške SB između 60 i 80 miliona eura, navodi se u informaciji koju je juče usvojila Vlada.

Delegaciju će predvoditi ministar finansija Darko Radunović i guverner dr Radoje Zugić. Sredstava koja budu dobijena uz podršku garancije Svjetske banke koristiće se za podmirivanje budžetskih potreba, a zaključivanje drugog paketa garancije se predviđa za 2019. godinu navodi se u platformi za sastanak.

Sa predstavnicima Svjetske banke će se razgovarati i o aktuelnom portfoliju, elektronskoj fiskalizaciji kroz moguće restrukturiranje projekta reforme poreske administracije, restrukturiranje projekta upravljanja otpadom, podršci za sprovođenje plana optimizacije broja zaposlenih u javnoj upravi, kao i na projektu podrške rastu i zapošljavanju.

Sa predstavnicima Fiskalnog odjela FAD-a MMF-a, delegacija će razmatrati detalje oko tehničke pomoći usmjerene na dalju reformu poreske politike sa posebim akcentom na optimizaciju poreza na dohodak…

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *