Novi Microsoftovi laptopovi “isplivali na površinu” (video)

Microsoft je predstavio Surface Pro 6 (laptop tablet hibrid) i Surface Laptop 2 uređaje u koje je ugrađena osma generacija Intelovih procesora. Računari dolaze sa više RAM memorije i kućištem mat crne boje.

Surface Pro 6 podržava četvorojezgarne procesore, a kompanija tvrdi da je za 67 odsto brži od prethodnih modela, kao i da je uređaj opremljen poboljšanim hlađenjem.

Microsoft navodi da je računar u stanju da radi 13,5 sati sa jednim punjenjem baterija.

Surface Pro 6 ima i ekran dijagonale 12,3 inča i 16GB RAM-a.

Početnu cijenu uređaja je 899 dolara, za model sa Intel Core i5 procesorom

Prema tvrdnjama iz Microsofta, Surface Laptop 2 je 85 odsto brži i ima dva puta više RAM-a u svojoj osnovnoj konfiguraciji. Osim toga i novih procesora nema značajnih promena, hardver je identičan prethodnom modelu.

Uređaj ima 13,5-inčnom ekran rezulucije 2.256×1.504 piksela, a njegova baterija omogućava oko 14,5 sati rada, uz konstantno gledanje videosadržaja.

Laptop posjeduje od 128GB do 1TB SSD memorije, ima jedan USB 3.0 port i Mini DisplayPort, a umjesto 4 dolazi sa 8GB RAM-a.

Iz Microsofta navode da je novi računar namijenjen studentima i svakodnevnim korisnicima koji žele pouzdan laptop za obavljanje posla, a cijena osnovnog modela iznosi 999 dolara.

Oba uređaja, od kojih ni jedan ne posjeduje USB-C port, će biti dostupni od 16. oktobra.

Zajedno sa novim prenosnim računarima, Microsoft je predstavio “all-in-one” Surface Studio 2, uređaj namenjen dizajnerima, sa ekranom dijagonale 28 inča, za koju tvrde da ima 50 odsto bolje grafičke performanse.

Tu su i nove Surface Headphones bežične blutut slušalice koje dolaza sa ugrađenim virtuelnim pomoćnikom Cortana.

B92

Check Also

Institut sertifikovanih računovođa i Udruženje sudskih vještaka potpisali sporazum o saradnji

Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Udruženje sudskih vještaka Crne Gore (USVCG) potpisali su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *