Besiks grupa želi da gradi tržni centar u Podgorici

Dodajte komentar

Belgijska Besiks grupa, koja je suinvestitor projekta Luštica Bay i vlasnik polovine hotela Chedi, naročito je zainteresovana za izgradnju šoping mola u centru Podgorice, istočne tribine gradskog stadiona i projekata iz oblasti zaštite životne sredine, zaključeno je na jučerašnjem sastanku rukovodstva Glavnog grada i predstavnika Besiks grupe.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković istakao je da je izgradnja modernog šoping mola u centru grada od izuzetnog značaja.

“Gradska uprava je veoma zainteresovana za saradnju sa Besiks grupom na tom projektu i otvorena za konkretizaciju ideja i rješenja”, kazao je Vuković.

On je predstavnicima Besiksa, koje je predvodio zamjenik generalnog menadžera za međunarodnu izgradnju u Evropi Lukas Konings, predstavio projekte izgradnje istočne tribine gradskog stadiona i uređaja za prečišćavanje otpadnih voda i tretmana kanalizacionog mulja, koji u Glavnom gradu smatraju prioritetnim.

Još jedan projekat od značaja za dalji razvoj grada je izgradnja postrojenja za proizvodnju struje iz deponijskog biogasa. To je projekat koji se u tehnološkom smislu tretmana otpada naslanja i nadovezuje na postojeće infrastrukturne kapacitete deponije, i očekujemo da će na bazi novog koncesionog akta u narednih nekoliko mjeseci biti raspisan i novi tender za odabir privatnog partnera“, ukazao je Vuković.

Besiks grupa, koja je na crnogorskom tržištu od 2013. godine, broji oko 15.000 zaposlenih u 20 zemaljala, na pet kontinenata. Besiks je učestvovao u izgradnji Burdž Kalife, najviše građevine na svijetu visoke 830 metara.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *