Održan 5. Erste Investors Breakfast Podgorica – Investicioni fondovi u fokusu

Dodajte komentar

Na petom po redu „Doručku za investitore” (Erste Investors Breakfast) održanom prethodnog četvrtka u Podgorici, u hotelu “CentreVille” premijerno su predstavljena dva novootvorena investiciona fonda, Erste Adriatic Bond i You Invest Balanced, čijim će se investicionim jedinicama uskoro trgovati kod nas.

Ovi fondovi otvaraju mogućnost ulagačima u Crnoj Gori da direktno investiraju u strane investicione fondove.

Nakon uvodne dobrodošlice direktora Sektora riznice Igora Savića, predstavnik Thomson Reutersa Christopher Stringham je održao predavanje o strategijama upravljanja reputacionim rizikom, dok je predstavnik Erste banke Hrvatska Milan Deskar Škrbić predstavio makroekonska kretanja u Crnoj Gori i regionu.

U okviru panel diskusije, Josip Glavaš, Predsjednik uprave Erste Asset Management iz Zagreba i Ana Zobec, direktorica Sektora tržišta kapitala u Erste banci Hrvatska predstavili su sve relevatne informacije i mogućnosti u vezi sa ulaganjem u pomenute investicione fondove.

Erste Asset Management je ove godine proslavio 20 godina postojanja i u tom vremenu je postao najveće društvo za upravljanje investicionim fondovima u Hrvatskoj, s imovinom većom od 750 miliona eura.

U današnjem intervjuu dnevnom listu Vijesti, Josip Glavaš je objasnio koji su motivi za širenje na tržište Crne Gore i koja su njihova očekivanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *