Autoput će kasniti pola godine

1 komentar

Direktor jedinice Monteputa, nadležne za upravljanje projektom autoputa, Goran Vujović procijenio je da će izgradnja autoputa kasniti oko pola godine.

“Izvođač je kasnio na izradi projekata petlje Smokovac i priključenja struje i vode”, rekao je Vujović i dodao da neće dozvoliti da Crna Gora dođe u situaciju da ne naplaćuje prihode od autoputa, a da joj potraživanja stignu na naplatu.

“Svjesni smo situacije i pokrenuli smo proceduru za ugovaranje naknadnih radova koji će biti urađeni preko stranih ili domaćih izvođača”, izjavio je Vujović u emisiji “Načisto” na Televiziji Vijesti.

Vujović smatra da se posao radi na kvalitetan način i u skladu sa ugovornim klauzulama.

“Potrudićemo se da se ne potroši nijedan cent mimo ugovorenog”, kazao je Vujović i procijenio da će ono što će dovesti do funkcionalne cjeline koštati oko 70 miliona eura.

Komentarišući navode ministra saobraćaja Osmana Nurkovića da je spor sa Kinezima nastao zbog nedovoljno definisanog ugovora, rekao da je često prisutno nerazumijevanje i različito tumačenje dokumenata.

“Rezultat pregovora je da je izvođač primijetio da ne postoji vodosnadbijevanje za potrebe lokalnog stanovništva”, tvrdi Vujović.

Poslanik Aleksandar Damjanović je ocijenio daje projekat izgradnje autoputa izuzetno profitabilan za vlast.

“Bojim se da nam Vlada ne ostane, a da budemo u zapećku sa autoputom”,  rekao je on i podsjetio na slučaj Albanije gdje su troškovi izgradnje autoputa znatno premašili predviđene te da je zbog toga tamošnja vlada “pala.

“Bojim se da ćemo biti u slabijoj pregovaračkoj poziciji ako kineski partner bude želio da radi ostale dionice”, kazao je on.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *