Naslovne strane dnevnih novina za 21. septembar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Dnevne novine

Tivat i Porto poravnaće međusobna potraživanja

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i izvršni direktor kompanije Adratic Marinas Dejvid Margason potpisali su juče ugovor o načinu ispunjenja dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i poravnanju međusobnih potraživanja u iznosu od 5,6 miliona eura, saopšteno je iz kabineta Kusovca.

Colliers International najbolji u nekretninama

Crnogorska konsultantska kuća Colliers International dobila je prestižno priznanje za najbolju konsultantsku kuću u Crnoj Gori iz oblasti nekretnina, a priznanje je stiglo od svjetski priznate akreditacijske kuće International Property Awards.

Novi servis za obveznike

Poreska uprava (PU) ponudila je obveznicima novi servis koji im omogućava pregledanje podataka u Centralnom registru poreskih obveznika i osiguranika (CROO) elektronskim putem. Iz PU su kazali da su novi elektronski servis uspostavili u okviru proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima i u nastojanju da se procedure i komunikacija učine što jednostavnijim i bržim.

Dan

Vlasnike Porta častili miliona eura

Novi predsjednik Opštine je arapskim investitorima u Porto Montenegru poklonio 5,6 miliona eura naših sugrađana, a volja da to uradi je izgleda bila najvažnija preporuka da ga izaberu na najznačajniju funkciju u našem gradu, kazali su iz SDP-a . Predsjednik Opštine Tivat Snniša Kusovac (DPS) potpisao je ugovor o oprostu 5,6 miliona eura duga Porto Montenegru čime je formalizovano najkrupnije političko pitanje u novijoj istoriji Tivta. Ugovor zbog koga je ostavku dala bivša predsjednica opštine Snežana Matijević, Kusovac je potpisao sa izvršnim direktorom Adriatik marinasa Dejvidom Margasonom.

Građanima plaćaju po 564 eura

Građanima je od početka 2012. do kraja prošle godine u prosjeku godišnje isplaćivano 3,33 miliona eura iz tekućih budžetskih rezervi, što ukazuje na vođenje paralelne budžetske politike, saopštio je potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica. – Ukupna suma u tom periodu iznosi 19,96 miliona eura, što govori o raspolaganju enormnim iznosima u korist građana, kao i da je na djelu paralelna budžetska politika.

Revizori tri godine ne provjeravaju Aerodrome

Od 2014. do 2016. godine nije rađena eksterna revizija koja bi sagledala stanje imovine i gotovine. Tek sam u decembru saznao da Aerodromi na računima imaju 25 miliona eura, izjavio je Nurković
U Aerodromima Crne Gore (ACG) nije rađena eksterna revizija finansijskih iskaza od 2014. do 2016. godine i Vlada tri godine nije znala šta se radi u tom preduzeću, kazao je ministar saobraćaja Osman Nurković.

Pobjeda

Luštica četiri miliona Vladi plaća u akcijama, a Aerodromi u eurima

Aerodromi Crne Gore u državni budžet treba da uplate blizu četiri miliona eura od dobiti za prošlu godinu i na osnovu korekcije dobiti za 2014. Kompanija Luštica development Vladi će dodatnu zakupninu od 2015. do 2018. platiti sa četiri miliona akcij a vrijednosti po euro navedeno je u Vladinim dokumentima, objavljenim nakonjučerašnje sjednice.

Mentoring usluge za 13 preduzeća

Ministarstvo ekonomije odobrilo je pružanje mentoring usluga za 13 crnogorskih preduzeća sa teritorije opština Podgorica, Bar, Kotor, Tivat, Bijelo Polje, Rožaje, Pljevlja i Nikšić. Ministarstvo, kako su saopštili njegovi predstavnici, već dugi niz godina realizuje mentoring u okviru projekta “Uspostavljanje i promocija mentoring usluga u malim i srednjim preduzećima u zemljama Zapadnog Balkana, u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju(JICA).

Čista desetka za M:telove studentske projekte

Mladi i studenti su odavno pronašli put do kompanije M:tel. I obrnuto. Naime, naša kompanija sa uspjehom organizuje projekte namijenjene ovoj populaciji, pa je saradnja sa njima postala dio poslovne strategije. M:tel je partner u “Fabrici znanja”, pokrovitelj studentskih “Aiesec priča, “Hakatona” na fakultetima i kroz projekat “Digitalne fabrike” domaćin zanimljivim i inovativnim studentskim događajima kazala je za Pobjedu Persa Spajić, zadužena za studentske projekte u kompaniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *