Nova kompanija ne želi sve zaposlene: Otkazi za 120 radnika Montenegro Airlinesa

Sa ponudom koja je Vladi Crne Gore stigla za kupovinu Montenegro airlinesa, na površinu je isplivao i dugogodišnji problem navionalne avio-kompanije – višak zaposlenih.

Kako je portalu Standard saopšteno iz više izvora, ponuda za kupovinu Montenegro airlinesa definitivno obuhvata i preuzimanje radnika, ali u znatno manjoj mjeri nego što ih je sada uposleno.

Trenutno, nešto više od 400 radnika radi u naconalnoj avio komapniji, a kako saznajemo, višak je oko 120 radnika.

Iako je problem sa prekobrojim zaposlenima dugo skrivan “pod tepih”, on je sa ponudom opet aktuelizovan.

Da se spremaju otkazi potvrdili su i u Odboru direktora Montenegro airlinesa, čiji su članovi na posljednjoj sjednici zadužili izvršni menadžment kompanije da u najskorije vrijeme pripremi novi akt o sistematizaciji u pogledu optimizacije broja zaposlenih u skladu sa potrebama kompanije, kako bi ušli u drugu fazu kadrovskog restrukturiranja.

Montenegro airlines već godinama je velikim dugovanjima, a našao se i na crnoj listi poreskih dužnika.

Naime, nacionalna avio-kompanija dužna je državi nepunih 19 miliona eura po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja.

Takođe, MA duguje nešto više od 20 miliona eura Aerodromima Crne Gore. Ukupan dug MA prema dobavljačima u zemlji ukupno iznosi 26 miliona eura.

Ukupan gubitak MA na kraju 2017. godine iznosio je 76,5 miliona, kapital je bio manji od gubitka za 40 miliona, pa je revizor ocijenio da MA iz redovnih sredstava ne može izmiriti gubitak, kao ni dospjele obaveze, te da u potpunosti zavise od Vlade.

Standard.co.me

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *