Stigao račun od 115 miliona za petlju i elektro-vodovodnu mrežu za autoput

Vladi je stigao račun od 115 miliona eura za gradnju prve faze petlje Smolcovac, elelktro i vodovodnu mrežu za autoput, koje je tim bivšeg ministra saobraćaja Ivana Brajovića zaboravio da stavi u ugovor o gradnji prioritetne dionice autoputa Podgorica Mateševo.

Izvor Vijesti iz Ministarstva saobraćaja i projektnog tima potvrdio je da je glavni izvođač kineska kompanija CRBC poslala ponudu za ove dodatne radove, ali navodi da je procjena vladinog tima da ovi radovi ne mogu koštati više od 60 do 70 miliona eura, zbog čega će pregovarati kako bi se došlo do realne cijene.

Državnu kasu i građane će izgradnja ove dionice autoputa zbog toga koštati nekoliko destina miliona više, jer ugovorom o izgradnji autoputa između Vlade i Kineza nije predviđena obaveza snabdijevanja autoputa i objekata uz njega električnom energijom i vodom, kao ni izgradnja prva faze petlje Smolcovac, odnosno priključnog puta na autoput iz pravca Podgorice.

(Opširnije u Vijestima)

Check Also

Rekordi u noćenjima i – koroni

Strategija otvorenih granica i politika zbrinjavanja turista pozitivnih na koronavirus doveli su značajan broj stranaca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *