Italija najbolja zemlja na svijetu za putovanja

Svake godine britanski “Condé Nast Traveller” sastavlja listu najboljih, što predstavlja “najbolje što svijet putovanja ima da ponudi”.

Ove godine je zbog predivnih pejzaža i odlične hrane Italija proglašena najboljom zemljom na svijetu, dok je Norveška dobila nagradu za najbolju avio-kompaniju kada su u pitanju kratki letovi. Emirati imaju najbolje duge letove, a londonski Hitrou je najbolji aerodrom na svijetu.

Najboljim gradom u Britaniji proglašen je London, a najbolja “prekomorska” metropola je Pariz, pa zatim Rim. Štaviše, u Parizu se nalazi i hotel koji je proglašen najboljim – Le Bristol Paris.

Bijeli pesak i prelepe plaže doprinijeli su tome da Havaji budu proglašeni najboljim ostrvom, dok su grčka ostrva dobila nagradu kao najbolji lanac ostrva.

Rim je proglašen najboljim gradom za kulturu, dok je Tajland “najbolji za ljude”.

Jork u Engleskoj je najbolji grad za one koji vole arhitekturu – između ostalog, tamo se nalazi i Gotička katedrala i predivne građevine u neoklasičnom stilu.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *