Italijanski mediji ponovo o spajanju Unicredita i Societe Generale

UniCredit banka i Societe Generale nastavljaju da rade na potencijalnom spajanju, navodi se u izvještaju italijanskih medija.

Između ostalog, najveća italijanska banka radi sa visokim bankarom investicione banke Rothschild, objavio je u petak talijanski dnevnik MF bez navođenja izvora.

UniCredit i Societe Generale su odbili da komentarišu navode. Rothschild, takođe, nije želio da komentariše vijesti.

Pročitaj još: Ponovo aktuelno spajanje “UniCredit” i “Societe Generale” banke

Još u junu, Financial Times je objavio da se izvršni direktor UniCredita Jean Pierre Mustier već nekoliko mjeseci bavi mogućim povezivanjem sa Societe Generale-om. Zbog turbulentne političke situacije u Italiji, projekt je stavljen po strani.

Početkom avgusta, Mustier je rekao, na pitanje o mogućim kupovinama, da se planovi banke za 2019. zasnivaju na organskom rastu. Međutim, naredni plan bi takođe mogao predvidjeti spoljni rast.

“Evropi su potrebne jake panevropske banke i želimo da budemo panevropski pobjednik”, rekao je Mustier tokom konferencijskog poziva o polugodišnjim rezultatima poslovanja.

Mustier je radio u Societe Generealeu od 1987. do 2009. godine. Nakon što je Francuz preuzeo poziciju šefa UniCredita 2016. godine, više puta se spekulisalo o mogućem spajanju ovih banaka.

Check Also

Institutu “Dr Simo Milošević” od države godišnje 3,8 miliona eura

Kupac većinskog paketa Instituta “Dr Simo Milošević” iz Igala platiće državi 10 miliona eura za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *