Marko Popovič novi član Uprave NLB Banke a.d. Podgorica

Dodajte komentar

Na sjednici Odbora direktora NLB Banke a.d. Podgorica održanoj 02. avgusta, Marko Popović je imenovan za izvršnog direktora i trećeg člana Uprave koji će biti odgovoran za poslove upravljanja rizicima i podrške poslovanju, na mandat od četiri godine, nakon što je prethodno saglasnost za njegovo postavljanje na funkciju izvršnog direktora obezbijedila Centralna banka Crne Gore.

Marko Popovič, član Uprave NLB Banke, radio je na odgovornim pozicijama u različitim oblastima bankarskog poslovanja sa fokusom na upravljanju odnosima sa klijentima, poslovnim procesima i rizicima više od dvadeset godina u Sloveniji, Austriji i Crnoj Gori.

Karijeru je započeo u SKB Banci d.d. a zatim u Bank Austria Creditanstalt Ljubljana d.d. gdje je bio zadužen za poslove iz domena upravljanja rizicima. U Bank Austria Creditanstalt Ljubljana d.d. je bio angažovan na vodećim pozicijama u dijelu poslovanja sa preduzećima, nakon čega je karijeru nastavio u UniCredit Banci Slovenija d.d. pokrivajući odgovorne pozicije od 2005. do 2011. godine, u dijelu upravljanja rizicima, odnosima sa klijentma i restrukturiranju preduzeća.

U Hypo Alpe Adria International Ag/Addiko Holding Ag, Austrija (2012-2017) bio je zadužen za upravljanje sektorom poslovanja sa pravnim licima u svim ključnim zemljama u kojima je grupa poslovala (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora sa Holdingom.), dok je u Addiko Banci AD Podgorica pokrivao poziciju izvršnog direktora i bio zadužen za poslove upravljanja rizicima i podrške poslovanju Banke.

“Prvenstveno bih istakao, da mi je drago, da ću dvadesetogodišnju karijeru u bankarskom sektoru nastaviti u NLB Banci. Stručni tim zaposlenih, na čelu sa motivisanom Upravom, uz kvalitet portfelja i pozicije na tržištu, omogućava kontinuirani rast i još bolji kvalitet proizvoda i usluga koje nudimo. Svjesni smo brojnih izazova, koji stoje pred nama, ali vjerujem da ćemo sa postojećim timom nastaviti da ostvarujemo odlične rezultate na zadovoljstvo i dobrobit naših klijenata, zaposlenih i vlasnika Banke.” izjavio je Popovič prilikom imenovanja na poziciju izvršnog direktora NLB Banke a.d. Podgorica.

“Uprava NLB Banke je uvjerena da je kontinuitet u njenom korporativnom upravljanju od suštinske važnosti da nastavi sa uspješnim poslovanjem, i izražava zadovoljstvo da je tim ojačan znanjem i iskustvom profesionalca sa bogatim bankarskim iskustvom u oblasti upravljanja rizicima i podrške poslovanju”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *