Zetagradnja gradi tri lamele sa 234 stana

Dodajte komentar

Podgorička kompanija Zetagradnja dobila je saglasnost da u okviru stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru nekadašnjeg Duvanskog kombinata izgradi stambeno-poslovni objekat površine 20.300 kvadratnih metara. Objekat Faza 5 se nalazi na dijelu urbanističke parcele broj jedan, na kojoj se radi kompletan kompleks, u okviru katastarske opštine Podgorica, u zahvatu urbanističkog plana Duvanski kombinat.

Kompanija podgoričkog biznismena Blagote Radovića dobila je saglasnost na idejno rješenje ovog objekta od v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića. Projektant ovog građevinskog objekta je investitor kompanija Zetagradnja. Lokacija zauzima ukupnu površinu od 42.416 kvadrata. Na nivou ovog stambeno-poslovnog kompleksa realizacija podzemne garaže planirana je u sedam faza, a realizacija nadzemnih objekata u osam faza.

Ovaj objekat, za koji je dobijena saglasnost, imaće dvije podzemne etaže, prizemlje i devet spratova. Prizemlje ima namjenu poslovanja, nadzemne etaže, njih devet, imaju namjenu kolektivnog stanovanja. Ukupna bruto površina nadzemnog dijela stambeno-poslovnog objekta je 20.319 kvadrata. Bruto površina tipskog sprata je 2.043 kvadrata. Konstruktivno, objekat se sastoji od tri lamele, kao tri nezavisna konstruktivna sistema. U lamelama će se nalaziti ukupno 234 stana, odnosno po 63, 81 i 90 stanova.

Na spratu će se nalaziti 14 jednosobnih, deset dvosobnih i dva trosobna stana (što je ukupno 26 stambenih jedinica po etaži tipskog sprata). Na prizemlju se nalazi 29 poslovnih prostora.

Navodi se da je za ovaj objekat obezbijeđen više nego dovoljan broj parking mjesta. Broj potrebnih garažnih mjesta je 290, a obezbijeđeno ih je 411 i to u okviru dijela dvoetažne podzemne garaže “Faza 5S” koja će se izvoditi istovremeno kada i “Faza 5”.

Dodaje se da je u fazama za koje su prethodno dobijene građevinske dozvole obezbijeđen višak garažnih mjesta, i to u fazi “1aS” postoji 153 garažnih mjesta viška, a u fazi “4S” 173 garažnih mjesta viška. Ukupan broj obezbijeđenih garažnih mjesta je 740.

Fazna gradnja, razrađena u Idejnom rješenju fazne realizacije, planirana je tako da je gradnja stambeno-poslovnih objekata uvijek praćena izgradnjom dijela podzemne garaže, kako bi se obezbijedio odgovarajući broj garažnih mjesta i stvorila funkcionalna cjelina.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *