Sonigo može da gradi po starom

Dodajte komentar

Lionel Sonigo, predsjednik Montenegro rizort kompani koja gradi projekat Porto Skadar lejk, ne treba da bude zabrinut zbog predloženih rješenja u nacrtu prostornog plana posebne namjene za Nacionalni park “Skadarsko jezero”, poručili su iz Ministarstva održivog razvoja i turizma. Objasnili su da ovaj planski dokumet ne može da utiče na stečne obaveze, odnosno prava stečena po osnovu izdate građevinske dozvole.

“Međutim, ako iz bilo kog razloga izdata građevinska dozvola prestane da važi, investitor odustane od izgradnje planiranog rizorta ili zatraži izmjene u projektu, primjenjivaće se novi urbanistički parametri propisani planskim dokumentom”, objasnili su iz Ministarstva.

Sonigo je ranije izjavio da je predloženim scenarijom 2 – održivi razvoj, planirano svođenje projekta Porto Skadar lejk na 10 do 20 odsto planirane zone. To, kako je ocijenio, gotovo znači brisanje rizorta iz novog nacrta.

“Svođenje projekta vrijednog 160 miliona eura na ovaj nivo je apsolutno neodrživo i neisplativo”, naveo je Sonigo u saopštenju i podsjetio da je prethodnom studijom lokacije predviđena gradnja dva turistička kompleksa u ovoj zoni Porto Skadar lejk i MJ Properti kompleksa.

Sonigo je saopštio da kapaciteti Porto Skadar lejk kompleksa nijesu 600 ljudi, kako se to predstavlja, već ukupno 350 u 51 apartmanu kapaciteta 110 osoba, kao i 30 vila sa maksimum od po osam osoba. Porto Skadar lejk ima građevinsku dozvolu, koju je izdalo resorno ministarstvo, a pripremni radovi na zemjištu koje je u potpunosti u vlasništvu investitora počeli su 2016. godine.

(Pobjeda)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *